Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ρωσία: Καλεί Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία να παύσουν τις εχθροπραξίες και να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση

Ρωσία: Καλεί Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία να παύσουν τις εχθροπραξίες και να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση
Το Κρεμλίνο κάλεσε το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση
Το Κρεμλίνο με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κάλεσε σήμερα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση.
«Την παρούσα στιγμή καλούμε όλες τις πλευρές, πρωτίστως, τις πλευρές που εμπλέκονται στην διένεξη να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να απόσχουν από στρατιωτικές μεθόδους άσκησης πολιτικής και οποιεσδήποτε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν περαιτέρω ανεπιθύμητη όξυνση της κατάστασης, που ούτως η άλλως βρίσκεται στην ουσία στην φάση της στρατιωτικής σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov.
Ο Peskov δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά και πώς η διένεξη πρέπει να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα.
Ερωτηθείς, αν ο πρόεδρος Putin θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν δεδομένου ότι χθες, Κυριακή, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinian, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εφόσον είναι αναγκαίο θα έχει συνομιλία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.
Παράλληλα ο Πεσκόφ επέστησε την προσοχή στο ότι «από τις πρώτες ώρες μετά την επανέναρξη των εχθροπραξιών ο υπουργός (Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei) Lavrov είχε συνέχεις επαφές με τους ομόλογους του» (των δύο χωρών).
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η όξυνση της κατάστασης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προκλήθηκε έξωθεν για να ασκηθούν πρόσθετες πιέσεις στη Ρωσία, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με την Λευκορωσία και το περιστατικό με τον Alexei Navalny.
Το Μπακού και το Γερεβάν βρίσκονται σε διένεξη για το Ναγκόρνο Καρμπάχ από το 1988, όταν η περιοχή ανακήρυξε την απόσχισή της από την Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν.
Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής διένεξης του 1992-1994 το Αζερμπαϊτζάν έχασε τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και επτά περιοχών που ήταν υπό τον έλεγχο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης