Τελευταία Νέα
Διεθνή

Που θα κριθεί η πρώτη τηλεοπτική μάχη Trump - Biden (29/9) - Τα πέντε σημεία «κλειδιά»

Που θα κριθεί η πρώτη τηλεοπτική μάχη Trump - Biden (29/9) - Τα πέντε σημεία «κλειδιά»
Το Reuters καταγράφει τα πέντε σημεία «κλειδιά» τα οποία εκτιμάται ότι θα καθορίσουν την πρώτη τηλεμαχία
Στην πρώτη τηλεοπτική μάχη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του υποψηφίου των Δημοκρατικών Joe Biden, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στρέφονται τα φώτα.
Το Reuters καταγράφει τα πέντε σημεία «κλειδιά» τα οποία εκτιμάται ότι θα καθορίσουν την πρώτη τηλεμαχία, η οποία θα διεξαχθεί στο Κλίβελαντ και θα διαρκέσει 90 λεπτά.

- Τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης

Ο τηλεοπτικός αγώνας ξεκινάει καθώς ο Trump αντιμετωπίζει επίμονα ερωτήματα, βάσει των δηλώσεών του σχετικά με το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές και την παράδοση της εξουσίας σε περίπτωση ήττας.
Με εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν από τις οθόνες τους, το ζήτημα είναι πώς θα ανταποκριθεί εάν ο Biden τον πίεσει να δεσμευτεί για μια ειρηνική παράδοση της εξουσίας;
Επίσης, οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τον διορισμό της Amy Coney Barrett στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Ο Trump χρησιμοποιεί την επιλογή του για να συσπειρώσει τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του και να αποσπάσει την προσοχή τους από τον κορωνοϊό και άλλα θέματα, ενώ ο Biden προειδοποιεί ότι η ακραία συντηρητική διάδοχος της δικαστή Ginsburg, απειλεί την υγειονομική περίθαλψη και το δικαίωμα στην άμβλωση.

- Η ώρα του Biden

Για τον Biden, η συζήτηση θα χρησιμεύσει ως μία ευκαιρία να επανασυστηθεί στον αμερικανικό λαό.
Ενώ έχει πραγματοποιήσει περιορισμένες εκδηλώσεις σε ορισμένες πολιτείες και έχει δώσει συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης, στην πραγματικότητα η πανδημία τον κράτησε εκτός σκηνής για μήνες.
Αυτό επέτρεψε στον Biden να διατηρήσει την προσοχή στραμμένη εκεί που επεδίωκε: στον Trump και την απόδοσή του στο προεδρικό αξίωμα.
Όμως την Τρίτη, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα πρέπει να κάνει τη δική του παρουσίαση για την προεδρία,  δίνοντας συνοπτικές απαντήσεις και αποφεύγοντας μερικές από τις λεκτικές ατυχίες που τον μαστίζουν καθ 'όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.
Με τον Biden να ηγείται στις δημοσκοπήσεις, μια ισχυρή επίδοση στο debate, θα μπορούσε να φέρει τον Trump σε ακόμη χειρότερη θέση ή...το αντίθετο!

- Ποιος κυβερνά τις ΗΠΑ

Αντιμέτωπος με ανησυχητικές στατιστικές για τον κορωνοϊό και τις κοινωνικές αναταραχές, ο Trump κατηγορεί συχνά τους δημοκρατικούς αξιωματούχους, ακτιβιστές, επιστήμονες - οποιονδήποτε εκτός από αυτόν.
Ένας από τους στόχους του Biden θα είναι να διασφαλίσει ότι το κοινό κατανοεί ότι ο Trump είναι ο υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν.
Ο Trump θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα θέση του προς όφελός του, κυρίως με επίκεντρο την οικονομία.
Οι ψηφοφόροι ωστόσο θέλουν να βλέπουν έναν πρόεδρο να αναλαμβάνει την ευθύνη - για τα θετικά αλλά και για τα αρνητικά.
Ο John Geer, ειδικός στη γνώμη των ψηφοφόρων στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, αναρωτιέται αν ο Trump θα αντιδράσει άσχημα σε αιχμηρά ή εχθρικά ερωτήματα από τον συντονιστή Chris Wallace του Fox News.

- Διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Η εμμονή του Trump με τα fake news μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Biden, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα είναι λάθος ο υποψήφιος να επικεντρωθεί σε αυτό, καθώς θα πρέπει να αναδείξει τη δική του ατζέντα.

- Θα κυλιστούν στη... λάσπη;

Ο Biden ανησυχεί ιδιαίτερα για την αντίδρασή του στην τάση του Trump να εξαπολύει προσωπικές επιθέσεις.
Μάλιστα ο Trump σε tweet του έφτασε στο σημείο να προτείνει στον Biden να πάρει ... φάρμακα που βελτιώνουν τις επιδόσεις κατά τη διάρκεια του debate
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συχνή αμφισβήτηση του Trump για την ψυχική ικανότητα του 77χρονου Biden επηρεάζει μία μερίδα ψηφοφόρων.
Η ομάδα του Trump θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Biden.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης