Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 205.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Στους 205.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Έξαρση κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες
Αυτό το φθινόπωρο και ο χειμώνας εκτιμώνται ως η πιο δύσκολη περίοδος στην αμερικανική ιστορία δημόσιας υγείας
Στους 205.000 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ από την επιδημία του κορωνοϊού, ενώ πάνω από 7,11 εκατομμύρια είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Τα τελευταία 24ωρα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, γεγονός που σημαίνει συναγερμό για τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, οι οποίες φοβούνται ένα νέο κύμα μολύνσεων με την άφιξη του φθινοπώρου και του χειμώνα.
Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αύξηση της τάξης του 10% σε περίπου 21 Πολιτείες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι στα δυτικά της χώρας ενώ σε 18 Πολιτείες καταγράφεται μια σταθερότητα στις μολύνσεις.
Αντιθέτως μόλις 11, ανάμεσα τους οι Αριζόνα, Λουιζιάνα, Τενεσί, Τζόρζια, Φλόριντα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ, Κονεκτίκατ, ανέφεραν μείωση κρουσμάτων κατά περισσότερο από 10%.
Επιστημονικά μοντέλα δείχνουν πως μια μεγάλη έξαρση κρουσμάτων αναμένεται να συμβεί τον Οκτώβριο και να επιταχυνθεί ακόμα περισσότερο το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.
Βάσει αυτών των μοντέλων, ενώ σήμερα ο μέσος όρος των θανάτων ανέρχεται σε 765, εκτιμάται ότι αυτός θα εκτοξευθεί στους 3.000 στα τέλη Δεκεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο περισσότερες από 1.000 νέες μολύνσεις – τις περισσότερες από τον Ιούνιο -, γεγονός που ώθησε τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Andrew Cuomo να απευθύνει προειδοποίηση προς τους πολίτες για την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων.
Ενδεικτικό των δυσοίωνων προβλέψεων είναι ότι αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων προειδοποίησε πως το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες στην ιστορία της αμερικανικής δημόσιας υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης