Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (Δημοκρατικοί): Εφικτή μία συμφωνία με την κυβέρνηση Trump για ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης

Pelosi (Δημοκρατικοί): Εφικτή μία συμφωνία με την κυβέρνηση Trump για ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης
Διαπραγματεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin για το ύψος του νέου πακέτου στήριξης
Εφικτή είναι η συμφωνία για ένα ακόμη πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας και των Αμερικανών, που πλήττονται από την πανδημία, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi.
Οι Δημοκρατικοί του Σώματος προσπαθούν να επιτύχουν την υλοποίηση ενός πακέτου βοήθειας συνολικού ύψους 2,4 τρισεκ. δολαρίων.
Το σχέδιο των Δημοκρατικών για το νέο πακέτο ενίσχυσης  είναι περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μικρότερο από την αρχική τους πρόταση, αλλά περισσότερο από αυτό που έχει δηλώσει η κυβέρνηση Trump πως θα αποδεχτεί.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Δημοκρατικών του Σώματος και της κυβέρνησης Trump κατέρρευσαν στις αρχές Αυγούστου 2020, αν και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσε ότι αυτός και ο Pelosi συμφώνησαν στην επανέναρξη των συνομιλιών, όπως αναφέρει το CNBC.
Η Pelosi, που αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς, προσπάθησε να πείσει τον Mnuchin και τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Mark Meadows να αυξήσει την κυβερνητική πρόταση των 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά 1 τρισεκατομμύριο. Ωστόσο, ο Mnuchin υπέδειξε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η κυβέρνηση δεν θα εγκρίνει ένα σχέδιο μεγαλύτερο από 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.
«Έχω συνομιλίες με την κυβέρνηση, καλή τη πίστη.
Εμπιστεύομαι τον υπουργό Mnuchin, και πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία », δήλωσε  η Pelosi.
«Ωστόσο, σε κάποιο σημείο, το κοινό θα πρέπει να καταλάβει γιατί είναι τα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια είναι απαραίτητα», πρόσθεσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης