Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (ΗΠΑ): Οι πρώιμες θεραπείες για τον Covid, είναι η «γέφυρα» μέχρι την έλευση του εμβολίου

Fauci (ΗΠΑ): Οι πρώιμες θεραπείες για τον Covid, είναι η «γέφυρα» μέχρι την έλευση του εμβολίου
Στρατηγική βασισμένη στα μονοκλωνικά αντισώματα προτείνει ο Αμερικανός επιστήμονας
Τα μονοκλωνικά αντισώματα που εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού στο σώμα είναι από τις πολλά υποσχόμενες στρατηγικές για την αποτροπή σοβαρής ασθένειας από τον Covid-19 πριν φτάσουν τα εμβόλια, δήλωσε ο Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων των ΗΠΑ.
Τα φάρμακα που βασίζονται σε αντισώματα, άλλα παράγωγα αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει και τα αντιιικά ερευνούνται ως πρώιμες θεραπείες, δήλωσε ο Fauci.
Ο στόχος είναι να αποφύγουν οι ασθενείς την ανάπτυξη της σοβαρής πνευμονικής βλάβης για την οποία χορηγείται το remdesivir της Gilead και το αντιφλεγμονώδες φάρμακο δεξαμεθαζόνη.
«Εστιάζουμε πάρα πολύ τώρα στη θεραπεία της πρώιμης λοίμωξης, ή στην πρόληψη», δήλωσε ο Fauci στο περιοδικό Journal of the American Medical Association, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να ξεκινήσει στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο 2020, δήλωσε ο Fauci, αν και θα χρειαστεί τουλάχιστον έως το τρίτο τρίμηνο του 2021 για αρκετούς Αμερικανούς να προστατευτούν από τον ιό και να μειωθεί σημαντικά η απειλή του.
Ο Fauci τόνισε ότι 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου ενδέχεται να παραχθούν έως τον Δεκέμβριο, ενώ και οι έξι εταιρείες που προμηθεύουν τις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν παρασκευάσει 700 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Απρίλιο 2021.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης