Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντήσει τον Pompeo λόγω της παρέμβασης του για την Κίνα

Ιταλία: Ο Πάπας Φραγκίσκος αρνήθηκε να συναντήσει τον Pompeo λόγω της παρέμβασης του για την Κίνα
Ο Πάπας θεώρησε την γραπτή παρέμβαση του Pompeo μέσω διαδικτύου ως ανάμειξη σε εσωτερικά ζητήματα της Αγίας Έδρας
Ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θα συναντήσει του Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Mike Pompeo στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρώμη σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται μεθαύριο στην ιταλική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Luigi Di Maio.
Κι ενώ οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο Pompeo θα επισκεπτόταν το Βατικανό για μια συνάντηση με τον ποντίφικα, σήμερα (27/9) η La Repubblica αποκαλύπτει ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν πρόκειται να συναντήσει τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, παρά το ότι, πριν μια εβδομάδα, η συγκεκριμένη συνάντηση είχε επιβεβαιωθεί.
Σύμφωνα με την La Repubblica, επισήμως, η Αγία Έδρα έκανε γνωστό ότι ο ποντίφικας δεν συναντά πολιτικά πρόσωπα από χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο.
H εφημερίδα της Ρώμης, όμως, γράφει οτι ο πραγματικός λόγος δεν είναι αυτός: συνδέεται με δήλωση με την οποία ο Pompeo ζήτησε από το Βατικανό να μην ανανεώσει τη διετή συμφωνία του με την Κίνα, η οποία του επιτρέπει να ορίζει καθολικούς επισκόπους στην χώρα.
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, κανονικά, αναμένεται να ανανεωθεί τις επόμενες εβδομάδες.
Σύμφωνα με την La Repubblica, o Φραγκίσκος θεώρησε την συγκεκριμένη, γραπτή παρέμβαση του Pompeo μέσω διαδικτύου, ως ανάμειξη σε εσωτερικά ζητήματα της Αγίας Έδρας.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί αντ αυτού, με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Pitro Prolin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης