Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν από όλους υπεύθυνο πατριωτισμό

Θεοδωρικάκος: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα απαιτούν από όλους υπεύθυνο πατριωτισμό
"Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο", αναφέρει ο Τ. Θεοδωρικάκος
Την ανάγκη υιοθέτησης από όλους ενός υπεύθυνου πατριωτισμού, που θα επιτρέψει πολιτικές συγκλίσεις και συναινέσεις σε μία εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση των ιστορικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο μέτωπο της πανδημίας, υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", καλεί όσους αμφισβητούν τους κινδύνους από τον κορωνοϊό «να ρωτήσουν όσους νόσησαν και εκείνους που έχασαν συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά να δουν και τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο».
Όπως σημειώνει, «είναι μία μάχη δύσκολη, αλλά με πειθαρχία και αλληλεγγύη μπορούμε να βγούμε και πάλι νικητές».
Ακόμη, ο υπουργός προαναγγέλλει την πρόθεση του υπουργείου να επανιδρύσει «μία ισχυρή Δημοτική Αστυνομία που θα συμβάλλει εμπράκτως στην τάξη, στην ηρεμία και στην ασφάλεια στις γειτονιές, και στην πόλη και στην επαρχία», ενώ κάνοντας αναφορά στις καταστροφές που προκάλεσε ο «Ιανός», επισημαίνει ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί 37 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων και αναμένεται να αποδεσμευτούν επιπρόσθετα κονδύλια.
Για τους δήμους που επλήγησαν, αναφέρει ότι θα έχουν προτεραιότητα στην ένταξη προτάσεων που θα καταθέσουν για έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Αναφορικά με τη σχέση της ΝΔ με την Αυτοδιοίκηση, σημειώνει ότι «έχει εντάξει, πλέον, στον πολιτικό της γονότυπο μία νέα ισχυρή και αναζωογονητική πολιτική σχέση με την Αυτοδιοίκηση, την οποία δεν είχε στο παρελθόν.
Και αποτελεί, πλέον, ανανεωτικό και ριζοσπαστικό στοιχείο της σύγχρονης πολιτικής της ταυτότητας».
Σχετικά με τις καταλήψεις στα σχολεία, τονίζει πως «το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο.
Και αυτό αφορά κάθε γειτονιά της Ελλάδας και κάθε σχολείο οποιασδήποτε βαθμίδας», ενώ απευθύνει έκκληση «να πρυτανεύσει το μέτρο και η λογική και να σταματήσουν οι καταλήψεις.
Ιδίως για τα παιδιά των φτωχών και αδύναμων οικογενειών, είναι πολύ κρίμα να χάνουν δεκάδες μέρες μαθημάτων που δύσκολα θα αντικατασταθούν και να αποσυντονίζονται οι προσπάθειές τους».
Περαιτέρω, ο υπουργός χαρακτηρίζει την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απογοητευτική και προσθέτει πως «εξακολουθεί να κάνει πολιτική, συνήθως, με όρους της δεκαετίας του '80.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες σημειώνω πιο υπεύθυνες φωνές που αντέκρουσαν τους απαράδεκτους, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ενάντια στον πρωθυπουργό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης