Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας – Kορωνοϊός: Έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι - Η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει

Κικίλιας – Kορωνοϊός: Έχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι - Η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει
Όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα, ανέφερε ο Β. Κικίλιας
Έχουν πέσει πολλά περιοριστικά μέτρα στο τραπέζι, μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού,  αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας.
Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ  εξήγησε ότι «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα», ενώ αντίθετα, «όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ανεβαίνουν, δυσκολεύουν οι δείκτες,  θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η Ελληνική Κοινωνία».
Σημείωσε πως «όλα τα ενδεχόμενα έχουν συζητηθεί και έχουν πέσει στο τραπέζι.
Αφήνουμε τους επιστήμονες να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και σοβαρά, να μας συμβουλεύουν και μετά η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει», ενώ υπογράμμισε πως «όσο μειώνονται τα κρούσματα, όσο μειώνεται ο κίνδυνος, όσο αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μπορούμε να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, καταλαβαίνετε ότι δεν χρειάζονται και άλλα μέτρα».
Ο  υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτήν τη στιγμή δεν τίθεται θέμα lockdown.
Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε, «λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας την καθημερινή αγωνία των συμπολιτών μας και δεν είναι εύκολο, ελαφρά τη καρδία, να τραβήξει κάποιος μια γραμμή και να πει "κλείστε όλοι".
Δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτήν τη στιγμή.
Και εμείς θα προσπαθήσουμε, με βάση τις συνθήκες οι οποίες υπάρχουν, να προστατέψουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά.
Υπάρχει η κοινωνική συναίσθηση και η κοινωνική ευθύνη, η ευθύνη τού ενός να στηρίξει τον άλλον».
Περαιτέρω, δήλωσε η συμβουλή που έδωσε στους γονείς του είναι ότι πρέπει να προορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα και υπογράμμισε πως η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τον κορωνοϊό.
«Τους είπα ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο -σε αυτούς τους δύσκολους μήνες που έρχονται- τις κοινωνικές τους συναναστροφές και να φοράνε μάσκα.
Ξέρω ότι έχουν την ανάγκη να δουν τα παιδιά τους, να δουν την οικογένειά τους, να δουν προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει με τόσο μεγάλη προσοχή και όσο πιο λίγο γίνεται αυτούς τους δύσκολους μήνες, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Νομίζω ότι μπορούμε.
Έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Ξέρω ότι όλοι θέλουμε να τα πάμε καλά. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, η επιστήμη προχωράει.
Θα έχουμε τη δυνατότητα σε κάποιους μήνες να έχουμε και εμβόλια, ενδεχομένως και άλλες φαρμακευτικές λύσεις.
Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτόν τον χειμώνα και να ενώσουμε την κοινωνία σε αυτήν την προσπάθεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού, λέγοντας ότι «μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα κάποιων ομάδων συμπολιτών μας, που ίσως δεν αναλογίζονται ότι έχουν μέσα στην οικογένειά τους ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία, που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό» και πρόσθεσε ότι από τη μία η οργανωμένη πολιτεία, η κοινωνία, η Πολιτική Προστασία, η ΕΛΑΣ θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά από την άλλη πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε.
Τέλος, ανέφερε πως «θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες» και ευχαρίστησε την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών για την υπευθυνότητα τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης