Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Η Τουρκία είναι ο κύριος χορηγός της περιφερειακής τρομοκρατίας

Muallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Η Τουρκία είναι ο κύριος χορηγός της περιφερειακής τρομοκρατίας
O Walid Muallem επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Trump,  κατηγορώντας την ότι επιχειρεί μέσω της επιβολής κυρώσεων να προκαλέσει ασφυξία στο συριακό λαό
Tην Τουρκία ότι είναι ο κύριος χορηγός της περιφερειακής τρομοκρατίας κατηγόρησε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid Muallem, σημειώνοντας ότι η χώρα του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματίσει την παράνομη παρουσία τουρκικών, αλλά και αμερικανικών δυνάμεων σε συριακό έδαφος.
Ο Σύρος ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης Walid Muallem, στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα στην Γενική Συνέλευση ανέφερε πως«υπάρχουν εκείνοι που επενδύουν, υποστηρίζουν και τροφοδοτούν την τρομοκρατία, μετακινώντας τρομοκράτες από τη μια περιοχή στην άλλη και από τη μια χώρα στην άλλη, όλοι στην υπηρεσία της ύποπτης ατζέντας τους.
Σαφώς, όταν πρόκειται για χορηγούς και χρηματοδότες της τρομοκρατίας, το σημερινό τουρκικό καθεστώς κυριαρχεί.
Το τουρκικό καθεστώς είναι ένας από τους κύριους χορηγούς της τρομοκρατίας στη Συρία και την περιοχή.
Έχει διευκολύνει τη διέλευση δεκάδων χιλιάδων ξένων τρομοκρατών στη Συρία και συνεχίζει να παρέχει όλες τις μορφές υποστήριξης στο Μέτωπο αλ Νόσρα και σε συμμαχικές τρομοκράτες οργανώσεις που έχουν σφαγιάσει Σύρους».
Ακόμη, τόνισε πως η παράδοση ιατρικού εξοπλισμού στη Συρία έχει αποκλειστεί και παρεμποδίζονται οι εγχώριες προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα. «Οι πετρελαιοπηγές λεηλατούνται», είπε, προσθέτοντας ότι η πρόσβαση σε τρόφιμα, θέρμανση, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα είναι αποκλεισμένη για το λαό της Συρίας.
«Η συνεχιζόμενη παράνομη παρουσία αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας συνιστά με νομικούς όρους μια κατοχή.
Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να τερματίσει αυτήν την κατοχή με κάθε δυνατό τρόπο βάσει του διεθνούς δικαίου», συμπλήρωσε.
Περαιτέρω,  ο Walid Muallem επιτέθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Trump,  κατηγορώντας την ότι επιχειρεί μέσω της επιβολής κυρώσεων να προκαλέσει ασφυξία στο συριακό λαό «όπως ακριβώς έκανε στον George Floyd και σε άλλους που βάναυσα ασφυκτιούν στις Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις, που τέθηκαν σε ισχύ τον Ιούνιο με βάση τον αποκαλούμενο Νόμο του Καίσαρα, απαγορεύοντας σε ξένες εταιρείες να συναλλάσσονται με τη Δαμασκό, επιδείνωσαν την ήδη καταρρέουσα οικονομία της εμπόλεμης χώρας.
Ο Muallem  παρομοίασε την επίδραση των κυρώσεων με το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd, που έχασε τη ζωή του όταν ένας λευκός αστυνομικός γονάτισε στον λαιμό του στη Μινεάπολη, στα τέλη Μαΐου.
«Ο πραγματικός σκοπός του Νόμου (του Καίσαρα) είναι να ασκηθεί πίεση στους Σύρους, στο βιοπορισμό τους και στην καθημερινότητά τους. Είναι μια απάνθρωπη προσπάθεια να ασφυκτιούν οι Σύροι, όπως ο George Floyd και άλλοι ασφυκτίστηκαν βάναυσα στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Muallem.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης