Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δήλωση – σοκ από Γερμανό υπουργό: Τα lockdowns σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τον κορωνοϊό

Δήλωση – σοκ από Γερμανό υπουργό: Τα lockdowns σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τον κορωνοϊό
Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκαλούν τη μεγαλύτερη κρίση φτωχοποίησης στην παγκόσμια ιστορία
Τα lockdowns και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που λαμβάνονται σε ολόκληρο τον κόσμο, θα σκοτώσουν περισσότερους ανθρώπους από τον κορωνοϊό.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Gerd Muller, προειδοποιώντας πως η παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία έχει ως αποτέλεσμα μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις φτωχοποίησης στην ιστορία.
Σε συνέντευξή του στη Handelsblatt τόνισε, πως θα προκληθούν περαιτέρω προβλήματα εάν συνεχίσουν να ισχύουν δρακόντεια μέτρα από τις κυβερνήσεις.
«Αναμένουμε επιπλέον 400.000 θανάτους από ελονοσία και HIV φέτος μόνο στην αφρικανική ήπειρο», τόνισε ο Muller, προσθέτοντας ότι «μισό εκατομμύριο περισσότεροι θα πεθάνουν από φυματίωση».
«Η προσφορά τροφίμων και φαρμάκων δεν είναι πλέον εγγυημένη», συνέχισε ο Muller, προσθέτοντας πως «πολλά από τα προγράμματα βοήθειας της Δύσης δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς».
Ο Muller προειδοποίησε περαιτέρω ότι οι «ανθρωπιστικές καταστροφές» «συσσωρεύονται ακριβώς στο κατώφλι μας», ενώ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επικεντρώνονται στα lockdowns και περιορίζουν την κυκλοφορία των πολιτών.
«Η Ευρώπη αποφάσισε να στηρίξει τη δική της οικονομία με προγράμματα περίπου δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ.
Δεν προγραμματίζεται πρόσθετη υποστήριξη για την Αφρική.
Αυτό θα καλυφθεί από εμάς», σημείωσε ο Muller.
Ο Γερμανός υπουργός αναγνώρισε πως ένα νέο, μεγαλύτερο κύμα μαζικής μετανάστευσης θα μπορούσε να προκύψει στο μέλλον από μια τέτοια ενέργεια.
Τα σχόλια του Muller έρχονται πέντε μήνες μετά από μια μελέτη του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που αποκαλύπτει πως το εγχώριο lockdown θα μπορούσε να σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από τον κορωνοϊό, λόγω θανάτων από άλλες σοβαρές ασθένειες, για τις οποίες δεν υπήρξε λήψη θεραπείας.
Τα ευρήματα συνάδουν με άλλες έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι καραντίνες θα «καταστρέψουν συντηρητικά τουλάχιστον επτά φορές περισσότερα χρόνια ανθρώπινης ζωής» από ό, τι σώζουν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη υπάρξει έως και 10.000 θάνατοι ασθενών που δεν διακομίζονται στα νοσοκομεία λόγω του Covid -19 ή της ακύρωσης των νοσοκομειακών τους θεραπειών.
Ο καθηγητής Richard Sullivan προειδοποίησε επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους συνολικούς θανάτους από κορωνοϊό λόγω της περιορισμένης πρόσβασης των πολιτών σε διαλογές και θεραπείας ως αποτέλεσμα του lockdown.
Σε ανάλογη εκτίμηση προέβη και ο Peter Nilsson, Σουηδός καθηγητής εσωτερικής ιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Lund.
«Είναι τόσο σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι θάνατοι από τον Covid -19  θα είναι πολύ μικρότεροι από τους θανάτους που προκαλούνται από την καραντίνα όταν η οικονομία είναι κατεστραμμένη», είπε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Lancet σημειώνει ότι «η κοινωνική απόσταση, το κλείσιμο του σχολείου, οι εμπορικοί περιορισμοί και τα lockdown σε μία χώρα» επιδεινώνουν τον παγκόσμιο παιδικό υποσιτισμό.
Οι ειδικοί έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν 1,4 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως από φυματίωση που δεν έχει αντιμετωπιστεί λόγω του lockdown.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης