Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβληματισμός σε Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας για τα υπό κατάληψη σχολεία

Προβληματισμός σε Μαξίμου και υπουργείο Παιδείας για τα υπό κατάληψη σχολεία
Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις απέναντι στην πανδημία
Οι καταλήψεις σε περίπου 200 σχολεία της χώρας  που βρίσκονται υπό κατάληψη προβληματίζει την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με την Νίκη Κεραμέως να απαντά ότι «δεν είναι απάντηση οι καταλήψεις».
Τα βασικά αιτήματα των μαθητών αφορούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενώ δεκάδες σχολικές μονάδες και αίθουσες παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων Covid-19.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο προχθεσινό του διάγγελμα αναφέρθηκε στη λειτουργία των σχολείων λέγοντας πως «τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά» και πρόσθεσε πως πλέον «γνωρίζουμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα».
Η Νίκη Κεραμέως σημείωσε πως «είναι θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία, δεν νοείται να διακόπτεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους διευθυντές Εκπαίδευσης και τους περιφερειακούς διευθυντές. Δεν γίνεται οποιοσδήποτε να εμποδίζει άλλον στην πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Ανοιχτά σχολεία, εμπιστοσύνη στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι δήλωσε πως «το προηγούμενο διάστημα ανησυχούσαμε ότι θα κλείνουν τα σχολεία μας από τον κορωνοϊό, αλλά τελικά έκλεισαν κάποια από τις καταλήψεις.
Είναι μια συνήθεια του παρελθόντος, η οποία δεν έχει θέση σε ένα περιβάλλον κορωνοϊού γιατί δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα».

«Δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα των πολλών στη μάθηση» πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «προσπαθήσαμε με διάλογο, με πειθώ, να υπάρξει μια σταθεροποίηση και σιγά-σιγά οι καταλήψεις να φθίνουν. Προσδοκούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε σιγά-σιγά αποκλιμάκωση του αριθμού των καταλήψεων. Το δικαίωμα στη μάθηση δεν πρέπει να το στερεί κανείς από κανέναν, γιατί βοηθάει σε αυτό που λέμε ''κοινωνικό ανελκυστήρα'', να πάμε προς τα πάνω. Θέλουμε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στο σχολείο, ιδίως εκείνα που είναι στα δημόσια σχολεία».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «υπήρχε την περασμένη εβδομάδα εκτεταμένη παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και συμβούλων σε διάφορα σχολεία της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν. Θα ακολουθήσει και η ενημέρωση  των μαθητών από τους ειδικούς. Υπήρχαν τοποθετήσεις από Δημάρχους με συγκεκριμένο ιδεολογικό προφίλ, που έλεγαν ότι ''είμαστε μαζί σας''. Όταν το διεκδικητικό πλαίσιο ξεκινά από τα Rafale, σε τι  βοηθάει αυτή τη στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία; Έχουμε πολλά πεδία  πολιτικών, ιδεολογικών διαφορών. Ας αφήσουμε τα σχολεία απ’ έξω».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης