Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Στους 26 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους – Ένας τραυματίας

Ουκρανία: Στους 26 οι νεκροί από τη συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους – Ένας τραυματίας
Ο τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει
Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Antonov-26 του ουκρανικού στρατού, ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας.
Η πλειοψηφία αυτών ήταν σπουδαστές μιας στρατιωτικής σχολής, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 25/9 στην περιοχή του Χαρκόβου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Το Antonov An-26 συνετρίβη κατά την προσγείωση του περίπου στις 20:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) δύο χιλιόμετρα από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσουγκόιν, σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.
 «Η Ουκρανία έχασε 26 από τους γιους της», έγραψε στο Facebook ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky,  κηρύσσοντας την 26η Σεπτεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους.
Ο ίδιος διέταξε την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων αεροσκαφών An-26, μετά την αεροπορική τραγωδία και μέχρι να διευκρινιστούν τα αίτια της συντριβής.
Σημειώνεται ότι αρχικά είχε γίνει λόγος για 23 νεκρούς και δύο αγνοούμενους.
Συνολικά, στο αεροσκάφος επέβαιναν 27 άνθρωποι, εκ των οποίων επτά μέλη του πληρώματος και 20 σπουδαστές της σχολής Αεροπορίας του Χαρκόβου.
Αν και δύο σπουδαστές επέζησαν της τραγωδίας, ο ένας εξ αυτών σε «εξαιρετικά σοβαρή» κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί του Σαββάτου 26/9, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.
Ο δεύτερος τραυματίας έχει υποστεί διάσειση, αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει, όπως έγινε γνωστό από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος Antonov-26 συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής 25/9 , κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τσουχουίβ, κοντά στο Χάρκοβο.
Όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), ο κυβερνήτης του αεροσκάφους προειδοποίησε για βλάβη σε έναν από τους κινητήρες 7 λεπτά πριν από τη συντριβή και ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης