Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Πράσινο φως για 87,4 δισ. για τον κορωνοϊό - Πόσα θα λάβει η Ελλάδα

ΕΕ: Πράσινο φως για 87,4 δισ. για τον κορωνοϊό - Πόσα θα λάβει η Ελλάδα
«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για 87,4 δισ. ευρώ για τον κορωνοϊό
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα 25/9 χρηματοδοτική στήριξη ύψους 87,4 δισ. ευρώ σε 16 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τη μορφή δανείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του SURE, ενός προσωρινού μέσου της ΕΕ για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του νέου κορωνοϊού.
Η Ελλάδα θα λάβει το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ, ενώ η στήριξη φιλοδοξεί να βοηθήσει τα κράτη μέλη να χρηματοδοτήσουν τις σοβαρές αυξήσεις των δημόσιων δαπανών τους που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2020 λόγω της εφαρμογής εθνικών συστημάτων μειωμένου ωραρίου εργασίας και παρεμφερών μέτρων, και για τους αυτοαπασχολούμενους, και μέτρων σχετικά με την υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Όπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του, το SURE είναι ένα από τα τρία δίχτυα ασφαλείας, ύψους 540 δισ. ευρώ, τα οποία συμφωνήθηκαν από το Eurogroup στις 9 Απριλίου 2020 και στη συνέχεια εγκρίθηκαν από τους ηγέτες της ΕΕ για την προστασία των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης