Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «έλεος» της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Βρετανία, Ολλανδία - Εφεδρικές κλίνες επιστρατεύει η Ρωσία

tags :
Στο «έλεος» της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Βρετανία, Ολλανδία - Εφεδρικές κλίνες επιστρατεύει η Ρωσία
Σχεδόν 7.000 και 3.000 σε ένα μόλις 24ωρο καταμέτρησαν η Βρετανία και η Ολλανδία αντίστοιχα
Βρετανία και Ολλανδία με σχεδόν 7.000 και 3.000 νέα κρούσματα αντίστοιχα σε ένα μόλις 24ωρο βρίσκονται στον κλοιό του κορωνοϊού, την ώρα που η Ρωσία έχει σε ετοιμότητα εφεδρικές κλίνες για να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων.

Βρετανία
Το μισό εκατομμύριο πλησιάζει ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη Βρετανία
Με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη Βρετανία που φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη.
Νέα αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 καταγράφηκε στη Βρετανία, με 6.874 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε μόλις ένα 24ωρο.
Την αμέσως προηγούμενη ημέρα καταγράφηκαν 6.634 μολύνσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη Βρετανία πλησιάζει το μισό εκατομμύριο, συγκεκριμένα είναι 423.236.
Δύσκολα, πάντως, μπορεί να διαπιστωθεί αν η Βρετανία χτυπήθηκε στο πρώτο ή στο δεύτερο κύμα περισσότερο από τον κορωνοίό, καθώς πλέον διενεργούνται περισσότερα τεστ.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Υγείας, ο συνολικός αριθμός των θανάτων φτάνει τους 41.936, με ορισμένες μετρήσεις ωστόσο να κάνουν λόγο για πάνω από 57.000 νεκρούς από κορωνοϊό.
Νέα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων Covid-19 ανακοινώνει η Ουαλία
Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην πρωτεύουσα Κάρντιφ και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Σουόνσι, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Ουαλίας Vaugn Getting, οι τοπικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν θα μπορούν να εισέρχονται ή να εξέρχονται από αυτές χωρίς σοβαρό λόγο.
«Δεν θα μπορούν προς το παρόν να συναντούν σε εσωτερικούς χώρους ανθρώπους με τους οποίους δεν ζουν μαζί», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι περιορισμοί στο Σουόνσι και το Κάρντιφ θα τεθούν σε ισχύ το βράδυ της Κυριακής, ενώ στην πόλη Λανέλι το Σάββατο.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος στο Σουόνσι και το Κάρντιφ θα πρέπει να θεωρήσουν το Σαββατοκύριακο ως ευκαιρία για ξεφάντωμα», δήλωσε ο Getting.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές θα παρακολουθούν και άλλες περιοχές για να δουν εάν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Ολλανδία
Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με 2.777 νέα περιστατικά Covid-19
Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία κατέγραψε νέο ρεκόρ σήμερα, καθώς αναφέρθηκαν 2.777 νέα περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών.
Η αύξηση που παρατηρείται στο πλαίσιο του νέου κύματος κρουσμάτων, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου, έχει οδηγήσει σε μια σειρά από νέα ρεκόρ.
Τα στοιχεία για την Παρασκευή ξεπέρασαν το προηγούμενο ρεκόρ των 2.544 που καταγράφηκε μια ημέρα νωρίτερα.
Ο πρωθυπουργός Mark Rutte έχει πει ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τοπικά μέτρα εάν χρειαστεί.
Τα σχολεία και τα μπαρ παραμένουν ανοικτά και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ρωσία
Η Μόσχα θέτει σε ετοιμότητα τις εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων
Στην ρωσική πρωτεύουσα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, άρχισαν να τίθενται σε ετοιμότητα οι εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μόσχας αρμόδια για ζητήματα κοινωνικής ανάπτυξης Anastasia Rakova.
«Στην Μόσχα παρατηρείται η ίδια τάση που παρατηρείται παγκοσμίως, αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και ταυτόχρονα αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Γι' αυτό προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε επαρκή αριθμό κλινών.
Για τον λόγο αυτό αρχίζουμε να αξιοποιούμε τις εφεδρικές κλίνες που προορίζονταν αποκλειστικά για κρούσματα του κορωνοϊού» δήλωσε ο Rakova, επισημαίνοντας ότι οι καθιερωμένες όπως και οι έκτακτες ιατρικές υπηρεσίες θα συνεχίζουν να παρέχονται πλήρως.
Το επιχειρησιακό κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας που ελέγχει και παρακολουθεί την κατάσταση που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκαν 1.560 νέα κρούσματα.
Παράλληλα αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που εισάγονται στα νοσοκομεία και το τελευταίο εικοσιτετράωρο εισήχθησαν στα νοσοκομεία 797 άτομα.
Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν 70.000 τεστ κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης