Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Μαγιορκίνης: Το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Μαγιορκίνης: Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην κάνει το εμβόλιο γρίπης ακόμα και αν έχει κορωνοϊό  
Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.
Οι παρεμβάσεις στην πρωτεύουσα θα είναι συνεχείς.
Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, λέγοντας ότι κοινός τόπος είναι η αποφυγή του lockdown και το κλείσιμο των σχολείων που αποτελεί το προτελευταίο μέτρο.
Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διεθνώς το ποσοστό των θανάτων ως ποσοστό των νέων κρουσμάτων είναι μικρότερο από ό,τι στο πρώτο κύμα.
Όπως ανέλυσε, αυτό οφείλεται πιθανότατα στο μεγαλύτερο αριθμό των τεστ και όχι σε μία ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού σε λιγότερο επιθετική μορφή.
Δεν ξέρω από πού έχει ξεκινήσει αυτή η παραφιλολογία για τα εμβόλια.
Δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μην κάνει το εμβόλιο της γρίπης ακόμα και αν έχει τον κορωνοιο δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Υπάρχουν αντενδείξεις αν κάποιος έχει πυρετό να κάνει συγκεκριμένα εμβόλια.
Το εμβόλιο της γρίπης δεν έχει κάποια αντένδειξη ακόμα και σε ήπιες λοιμώξεις τα παιδιά μπορούν να το κάνουν με απόλυτη ασφάλεια.
Ο λόγος που λέμε καμία φορά αν κάποιος έχει πυρετό να μην το κάνουν είναι γιατί θα έχει λιγότερη αποτελεσματικότητα το εμβόλιο όχι ότι γίνονται πιο επικίνδυνα» πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα ανέφερε πως το δεύτερο επιδημικό κύμα στην Ελλάδα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητικό.
Όπως είπε ο κ. Μαγιορκίνης, ο Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις παρεμβάσεις του σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, όπως η Κυψέλη, η Πλατεία Βάθης και η Πλατεία Αμερικής.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως η προσήλωση στη μάσκα αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αυτοπροστασία των πολιτών έναντι του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης