Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπουργείο Υγείας: Συνεχίζουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία

Υπουργείο Υγείας: Συνεχίζουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία
Απάντηση του υπουργείου Υγείας στον ΣΥΡΙΖΑ
Το ζήτημα των ΜΕΘ παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πηγές του υπουργείου Υγείας να απαντούν στην κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Περιφρονούν τα έργα των άλλων, όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν δικό τους έργο.
4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ 557 ΜΕΘ.
Σε 14 μήνες, οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν διπλασιαστεί.
Εμείς συνεχίζουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κάνει αντιπολίτευση πάνω στην πανδημία.
Δυστυχώς, χειρότερο από την ανικανότητα είναι να είσαι ικανός για όλα».
Ο Ανδρέας Ξανθός επεσήμανε:
«Με την ΚΥΑ που εξέδωσαν οι κ.κ. Κικίλιας και Σκυλακάκης λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση παραδέχεται επίσημα ότι δεν υπάρχει "διπλασιασμός των ΜΕΘ" όπως παραπειστικά ισχυρίζεται εδώ και καιρό.
Αν ίσχυε αυτό, γιατί σπεύδουν να προβλέψουν την εσωτερική μετατροπή κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ σε ΜΕΘ - Covid και κυρίως τη διακομιδή σε ιδιωτικές κλινικές περιστατικών που νοσηλεύονται σε δημόσιες ΜΕΘ;».
Στη συνέχεια τόνισε πως το «πιο εξωφρενικό, όμως, είναι ότι:
1. Δεν πρόκειται για κανενός είδους "επιστράτευση" αφού, όπως ρητά αναφέρεται στην ΚΥΑ, η συνεργασία γίνεται "κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική".
2. Διατηρείται η πρόβλεψη για διπλάσια τιμή στο ημερήσιο νοσήλειο για την ιδιωτική κλινική που διαθέτει στο ΕΣΥ κλίνες ΜΕΘ».
«Δηλαδή, η κυβέρνηση, σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, εξαρτά την κάλυψη των αναγκών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από την καλή διάθεση των κλινικαρχών και φυσικά ενδίδει στις κερδοσκοπικές τους απαιτήσεις» υπογράμμισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:
«Αυτό σίγουρα δεν είναι σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία με όρους δημοσίου συμφέροντος, αλλά προνομιακή μεταχείριση ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης