Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ιαπωνίας - Κίνας εν μέσω εντάσεων με ΗΠΑ και κρίσης λόγω κορωνοϊού

Πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ιαπωνίας - Κίνας εν μέσω εντάσεων με ΗΠΑ και κρίσης λόγω κορωνοϊού
Ο Suga καλείται να διαχειριστεί τις σχέσεις με τον μεγαλύτερο γείτονα της Ιαπωνίας, καθώς η ένταση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών αυξάνεται
Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Yoshihide Suga και ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνομιλίες στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, τις πρώτες από τότε που ο Suga ανέλαβε ως ηγέτης της Ιαπωνίας αυτό το μήνα σύμφωνα με το Reuters.
Ο Suga ο οποίος διαθέτει λίγη διπλωματική εμπειρία, καλείται να διαχειριστεί τις σχέσεις με τον μεγαλύτερο γείτονα της Ιαπωνίας, καθώς η ένταση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώνεται εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού καθώς και της εκτενούς τριβής στα εμπορικά θέματα.
Σημειώνεται πως ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, μίλησε τηλεφωνικά στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump την Κυριακή 20/09/2020.
Η Ιαπωνία, η οποία είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, είναι επίσης εμπλεγμένη σε μια διαμάχη με την Κίνα σχετικά με την ιδιοκτησία νησιών στη θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και ανησυχεί για την αύξηση της στρατιωτικής δραστηριότητας της Κίνας στην περιοχή.
Μια προγραμματισμένη κρατική επίσκεψη του Xi στην Ιαπωνία νωρίτερα αυτό το έτος (2020) ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης