Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Commerzbank

Moody's: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το outlook της Commerzbank
Υποβαθμίζεται το outlook της Commerzbank από τη Moody's Investors Service
Σε αρνητικό -από σταθερό μέχρι πρότινος- υποβάθμισε το outlook (προοπτικές 12μήνου) της Commerzbank -δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας- η Moody's Investors Service, επιβεβαιώνοντας σε «Α1» τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -μη εξασφαλισμένο χρέος.
Η επιβεβαίωση των αξιολογήσεων αντικατοπτρίζει την εκτίμηση ότι η τράπεζα θα είναι σε θέση να αυξήσει τον όγκο των ομολόγων, προκειμένου να υποστηρίξει και να βαθμολογία της, σημειώνει ο αμερικανικός οίκος.
Οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική δομή της Commerzbank.
Συγκεκριμένα, οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση για τις αβεβαιότητες σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο χρηματοδότησης της τράπεζας, την αβεβαιότητα της μελλοντικής εξέλιξης του ισολογισμού, ιδίως όσον αφορά τον όγκο δανεισμού και την αβεβαιότητα ως προς το σχέδιο αποπληρωμής της τράπεζας για τη συμμετοχή στο TLTRO III της ΕΚΤ.
Τα ενοποιημένα περιουσιακά στοιχεία της Commerzbank αυξήθηκαν κατά περίπου 18,8% στα 550,6 δισεκ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου 2020, σε σύγκριση με 463,6 δισεκ. ευρώ το 2019, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης από τη χρήση των TLTRO III -32,3 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης