Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Καμένα Βούρλα δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά προσφυγόπουλων

Μηταράκης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Καμένα Βούρλα δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά προσφυγόπουλων
Σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας προχώρησαν οι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους
Τη «βαθύτατη λύπη» του για τα «ακραία φαινόμενα που βλέπουμε μόνο στα Καμένα Βούρλα» εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open.
Απαντώντας σε κινητοποιήσεις κατοίκων στην περιοχή για τη μεταφορά σε ξενοδοχείο ασυνόδευτων παιδιών, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι πρόκειται για 39 παιδιά που θα μείνουν «λίγες εβδομάδες, γιατί χάρη στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για μετεγκατάσταση, θα πάνε σε άλλες χώρες της ΕΕ».
«Ζητάμε από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και δεν μπορούμε στα Καμένα Βούρλα για 39 παιδιά να δείξουμε αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.
Κατήγγειλε δε ότι οι κάτοικοι «εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει και να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που μετέφερε κουβέρτες.
Έκλεισαν την εθνική οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν λίγες εβδομάδες».
Ο υπουργός πάντως αναγνώρισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε ενημερωθεί για τη μεταφορά των παιδιών στην περιοχή.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ γι' αυτό.
Όταν γίνεται μια μετακίνηση σε όλη τη χώρα πολύ μικρών ομάδων και για λίγες ημέρες δεν φτάνει σε επίπεδο υπουργών», εξήγησε.

Οι διαμαρτυρίες στα Καμένα Βούρλα

Σε ημίωρο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας προχώρησαν οι κάτοικοι των Kαμένων Βούρλων διαμαρτυρόμενοι για την χωρίς ενημέρωση μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής τους.
Όπως σημειώνει ο δήμαρχος κ. Συκιώτης «δεν είχε ενημερωθεί από κανέναν ο Δήμος ότι πρόκειται για κάποια μεταφορά» ενώ καταγγέλλει ότι «το ξενοδοχείο για 15 χρόνια παρέμεινε κλειστό και μέσα σε λίγες μέρες εξασφαλίστηκε η λειτουργία του».
Λίγο μετά το μεσημέρι όταν έγινε αντιληπτό ότι λεωφορεία θα αποβίβαζαν ασυνόδευτους πρόσφυγες στο συγκεκριμένο σημείο οι κάτοικοι απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή διαμαρτυρόμενοι.
Παράλληλα έκλεισαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιοχή ενώ κορύφωσαν την αντίθεσή τους λίγο αργότερα με τον αποκλεισμό της εθνικής οδού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης