Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιο μεταδοτικός ο κορωνοϊός στο β’ κύμα της πανδημίας – Έξαρση στην Ευρώπη, σε lockdown η Μαδρίτη – Στους 984 χιλ. οι νεκροί, στα 32,5 εκατ. τα κρούσματα

Πιο μεταδοτικός ο κορωνοϊός στο β’ κύμα της πανδημίας – Έξαρση στην Ευρώπη, σε lockdown η Μαδρίτη – Στους 984 χιλ. οι νεκροί, στα 32,5 εκατ. τα κρούσματα
Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα κρούσματα στις ΗΠΑ
(upd6) Πιο μεταδοτικός αλλά όχι πιο θανατηφόρος είναι ο κορωνοϊός κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το οποίο ήδη πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Στο επίκεντρο του δεύτερου αυτού κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη, η οποία βλέπει καθημερινά τα κρούσματα να εκτοξεύονται σε τέτοιο βαθμό που η ΕΕ προειδοποίησε πως η επιδημία είναι χειρότερη τώρα, από ότι ήταν τον περασμένο Μάρτιο σε ορισμένα κράτη – μέλη.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Γαλλία όπου εδώ και 8 ημέρες καταγράφει καθημερινά ημερήσια ρεκόρ αύξησης μολύνσεων, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις λαμβάνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό του ιού, όπως στην Ισπανία, όπου οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να επεκτείνουν το lockdown και σε άλλες οκτώ συνοικίες της Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να τελούν υπό περιορισμό περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες σε 45 συνολικά περιοχές της πρωτεύουσας της Ισπανίας.
Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ αφού έσπασε το όριο των 200.000 θανάτων, ανακοινώθηκε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια ενώ αναφέρεται πως νέα έξαρση καταγράφεται στις Μεσοδυτικές Πολιτείες.
Μάλιστα ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε πως ακόμα και αν βρεθεί αποτελεσματικό εμβόλιο, αυτό δεν θα σημάνει το τέλος της μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και της προσωπικής υγιεινής, καθώς ούτε το εμβόλιο θα είναι 100% αποτελεσματικό ούτε θα μπορεί να το κάνει το 100% των πολιτών.
Σε δύσκολη κατάσταση παραμένουν η Ινδία και η Λατινική Αμερική ενώ πολύ καλύτερη είναι η εικόνα σε Κίνα και Αυστραλία, με την τελευταία μάλιστα να ετοιμάζεται να άρει τους περιορισμούς στην Πολιτεία Βικτόρια, η οποία είχε βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της επιδημίας.
Από το μέτωπο της επιστήμης παρήγορη ακούγεται η ανακοίνωση από πλευράς Κίνας πως θα είναι σε θέση να παράξει πάνω από 600 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού ετησίως και μάλιστα αυτό ισχύει και ως το τέλος του 2020
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 984.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 32,3 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 22,3 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 32.345.456και οι θάνατοι σε 984.590
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.990.568 και σε νεκρούς με 203.047
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 138.808 και τρίτη σε κρούσματα με 4.657.702
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 92.228 και τέταρτο το Μεξικό με 75.439
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.991 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.123.976 – Στους 19.867 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 790.823 και έκτο το Περού με 782.695
- Έβδομο το Μεξικό με 715.747, όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 704.209 και ένατη η Αργεντινή με 678.266
- Δέκατη η Νότια Αφρική με 667.049
Image
Κίνα- κορωνοϊός: Υπόσχεται παραγωγή 610 εκατ. δόσεων εμβολίου ετησίως

Η Κίνα προβλέπει πως θα είναι σε θέση έως το τέλος του έτους (2020) να παράγει ετησίως 610 εκατομμύρια δόσεις αρκετών εμβολίων κατά του Covid-19, ανακοίνωσαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, Κινέζοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας στο Πεκίνο που βεβαιώνουν ότι η χώρα τους ηγείται στον τομέα αυτό.
Αυτή η ετήσια παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί σε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από το 2021, πρόσθεσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η ανάπτυξη έντεκα κινεζικών εμβολίων, από τα συνολικά 59 προγράμματα, έχει πλέον εισέλθει στη φάση των κλινικών δοκιμών, ειδικός του υπουργείου Υγείας.
"Επί του παρόντος, το έργο έρευνας και ανάπτυξης των εμβολίων κατά της Covid-19 στην Κίνα κατέχει συνολικά εξέχουσα θέση", πρόσθεσε η ίδια πηγή σύμφωνα με το ΑΠΕ.
"Διαπιστώσαμε ότι η ασφάλεια του εμβολίων ήταν σε καλό επίπεδο και ότι δεν υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες", δήλωσε ο Γου Γιουανμπίν.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με θέσεις εργασίας που θεωρούνται βασικές σε λιμάνια, νοσοκομεία και άλλους τομείς υψηλού κινδύνου έχουν ήδη λάβει πειραματικά ένα εμβόλιο από τον Ιούλιο του 2020, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τους οποίους αυτό το έκτακτο πρόγραμμα χορήγησης έχει επίσης την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
"Η ασφάλεια του εμβολίου που χορηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού έχει πιστοποιηθεί πλήρως, αλλά η δραστικότητά του δεν έχει πιστοποιηθεί πλήρως", σημείωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας.
Δύο εμβόλια που παρασκευάζονται από την China National Biotec Group (CNBG), θυγατρική της Sinopharm, δοκιμάστηκαν σε περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στη Μέση Ανατολή.
Άλλη μεγάλη κινεζική εταιρία παραγωγής εμβολίων, η Sinovac, προχώρησε σε δοκιμές στη νότια Αμερική και τη νοτιοανατολική Ασία.

HΠΑ: Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Έξαρση στις Μεσοδυτικές Πολιτείες

Αφού έσπασαν το φράγμα των 200.000 θανάτων, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ξεπέρασαν και τα 7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 20% και πλέον των παγκόσμιων μολύνσεων.
Το νέο αυτό ρεκόρ καταγράφεται τη στιγμή που έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στις Μεσοδυτικές Πολιτείες, οι οποίες και με εξαίρεση την Πολιτεία του Οχάιο, ανέφεραν περισσότερες μολύνσεις τις τελευταίες 4 εβδομάδες σε σύγκριση με τις προηγούμενες 4 εβδομάδες.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Πολιτεία της Νότια Ντακότα είχε αύξηση της τάξης του 166% ενώ τα κρούσματα στην Πολιτεία της Βόρεια Ντακότα διπλασιάστηκαν σε 8.752 κρούσματα τον Σεπτέμβριο από 4.243 που ήταν τον Αύγουστο.
Πρώτη σε κρούσματα είναι η Καλιφόρνια με τουλάχιστον 800.000 μολύνσεις και ακολουθούν το Τέξας, η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη.
Ωστόσο, αναφέρεται ότι τον Σεπτέμβριο, σχεδόν οι μισές από τις 50 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων, με τον ημερήσιο μέσο όρο μολύνσεων να φτάνει τις 40.000.
Πάντως ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci υποστήριξε ότι στόχος είναι τα κρούσματα να πέσουν στα 10.000 πριν την έναρξη του φθινοπώρου και την εμφάνιση των εποχικών ιώσεων.
Μάλιστα ο Fauci ανέφερε ότι ακόμα και εάν βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων και της προσωπικής υγιεινής.
«Το εμβόλιο δεν θα είναι 100% αποτελεσματικό και δεν θα το κάνει το 100% του πληθυσμού, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει χώρος για τον κορωνοϊό να εξαπλωθεί.
Πιστεύω ότι αν εμβολιαστεί το 75% με 80% του πληθυσμού, θα είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα» τόνισε ο Fauci.
 
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Cuomo «δεν εμπιστεύεται» τον Trump στο θέμα των εμβολίων

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo, που κατηγορεί τον πρόεδρο Donald Trump και την κυβέρνησή του ότι υποδαύλισαν την πανδημία πολιτικοποιώντας την κρίση, είπε επίσης ότι θα συγκροτήσει μια επιτροπή που θα επιβλέπει τη διανομή των εμβολίων.
«Δεν θα εμπιστευτώ την κυβέρνηση στο θέμα της ασφάλειας του εμβολίου και δεν θα το προτείνω στους Νεοϋορκέζους», είπε ο Cuomo σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.
Οι δηλώσεις αυτές είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στις ΗΠΑ όσον αφορά τα μελλοντικά εμβόλια για την Covid-19.
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Pew, στις 17 Σεπτεμβρίου, οι μισοί Αμερικανοί θα αρνούνταν να εμβολιαστούν αν ήταν διαθέσιμο τώρα το εμβόλιο.
Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο σε σύγκριση με αντίστοιχη δημοσκόπηση του Μαΐου.
Άλλη δημοσκόπηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 10 Σεπτεμβρίου από το Kaiser Family Foundation, έδειχνε ότι πάνω από 6 στους 10 Αμερικανούς (ποσοστό 62%) ανησυχούν για τις πιέσεις που ενδεχομένως ασκούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προκειμένου να εγκρίνει ένα εμβόλιο χωρίς να διασφαλίσει προηγουμένως την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.
Image
Έξαρση στην Ευρώπη - Απειλητικά ανοδική η πορεία του κορωνοϊού σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία

Σε κλοιό δεύτερου κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη καθώς τα κρούσματα να καταγράφουν εκθετική άνοδο και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν νέα μέτρα ενόψει του χειμώνα.
Στη Βρετανία με σφοδρότητα επελαύνει και το δεύτερο κύμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο κρούσματα μετά και το νέο αρνητικό ρεκόρ των 6.874 επιβεβαιωμένων περιστατικά σε μόλις ένα 24ωρο.
Την αμέσως προηγούμενη ημέρα καταγράφηκαν 6.634 μολύνσεις, ενώ ο συνολικός αριθμός τους είναι 423.236, και των νεκρών 41.936, με ορισμένες μετρήσεις ωστόσο να κάνουν λόγο για πάνω από 57.000 νεκρούς από κορωνοϊό.
Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην πρωτεύουσα Κάρντιφ και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής, το Σουόνσι, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της COVID-19.
Στη Γαλλία καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με περισσότερα από 16.000
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το  σύνολο των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.
Στην Ισπανία, οι τοπικές αρχές της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν το lockdown στη Μαδρίτη με αποτέλεσμα να επηρεάζονται περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες.
Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της περιοχής δεν θα μπορούν να βγουν από τη συνοικία του από την ερχόμενη Δευτέρα 28/9, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στην εργασία τους ή στο γιατρό.
Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown oλόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Σημειώνεται πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 700.000 στην Ισπανία.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 10.650 χθες σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και ανέρχεται πλέον σε 704.209.
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 3.471 κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο αυτοί οι ημερήσιοι απολογισμοί τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι μετά την αναδρομική επικαιροποίηση του αριθμού των μολύνσεων και υπερβαίνουν τα 10.000 κρούσματα την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.
Το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 έφθασε τους 31.118, από 31.034 προχθές Τετάρτη.
Οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχοντα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.
Την ίδια στιγμή στην Ιταλία, αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.786 νέα κρούσματα και 23 νέοι θάνατοι
Σε όλες τις περιφέρειες διαγνώσθηκαν χθες νέα κρούσματα.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι χθες, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους, από κορωνοϊό, 35.781 άνθρωποι.
Η Ολλανδία κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με 2.777 νέα περιστατικά.
Στη Μόσχα της Ρωσίας σε ετοιμότητα τέθηκαν ήδη εφεδρικές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Image
Στο κυνήγι των ΗΠΑ η Ινδία - Στα 5,82 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού

Ταχύτατα εξαπλώνεται η επιδημία του κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία «κυνηγά» τις ΗΠΑ όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 86.052 νέα κρούσματα με το σύνολο τους να ανέρχεται πλέον σε 5.818.570.
Παράλληλα, καταγράφηκαν ακόμη 1.141 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει πλέον τους 92.290.
Κατά το υπουργείο Υγείας, 4.756.164 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί και βγει από τα νοσοκομεία.
Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 970.116 στη γιγαντιαία χώρα, που καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως από τον Αύγουστο η Ινδία είναι η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως.
Image
Θεριεύει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Έξαρση θανάτων και κρουσμάτων

Με σφοδρότητα εξακολουθεί να πλήττει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού καθώς καθημερινά καταγράφεται αύξηση θανάτων και κρουσμάτων.
Στη Βραζιλία, την πλέον πληττόμενη χώρα της περιοχής, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.817 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 831 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19.
Συνολικά, η Βραζιλία μετρά πάνω από 4,6 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης και 139.808 νεκρούς
Εξίσου προβληματική και η κατάσταση στο Μεξικό, το οποίο εξακολουθεί να είναι τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τους νεκρούς από την επιδημία.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 490 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 5.408 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Συνολικά, στο Μεξικό έχουν καταγραφεί 75.439 νεκροί επί συνόλου 715.457 μολύνσεων.
Δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερική.
Στην Χιλή για πρώτη φορά από τα τέλη Ιουλίου, ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο πάνω από 100 θανάτοι εξαιτίας της COVID-19 — επακριβώς 124 —, με το σύνολο των νεκρών να φτάνει τους 12.469.
Ωστόσο, το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο αυξημένος αριθμός οφειλόταν σε «καθυστέρηση της καταγραφής των θανάτων στα ληξιαρχεία» λόγω πρόσφατων εορτών στη Χιλή και δε σηματοδοτεί κάποια μεταβολή της τάσης ή του δείκτη θνητότητας.
Όσον αφορά τα κρούσματα, καταγράφηκαν 1.731 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολό τους να φθάνει τις 451.634, αν και στις 13 από τις 16 περιφέρειες της Χιλής, τα κρούσματα μόλυνσης μειώνονται την τελευταία εβδομάδα.
Στο Περού, το οποίο είναι πέμπτο παγκοσμίως σε κρούσματα, το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 68 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ο χαμηλότερος αριθμός τους τελευταίους σχεδόν πέντε μήνες στη χώρα αυτή της νότιας Αμερικής.
Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 έφθασε τα 788.930, αυξημένο κατά 6.235, κατά τα δεδομένα του υπουργείου.
Ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 31.938 επισήμως.
Οι 68 θάνατοι είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος απολογισμός από την 4η Μαΐου (58), καθώς τον Σεπτέμβριο, ο μέσος όρος θανάτων ημερησίως εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε 124 έναντι 206 που ήταν τον Αύγουστο.

Κίνα: Σε ύφεση ο κορωνοϊός, μόλις 8 εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν μόλις 8 εισαγόμενα κρούσματα από 7 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 18, από 20 την προηγουμένη.
Εννέα ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι ανέρρωσαν να φθάνει τους 80.522.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 166.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.322 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Αυστραλία: Υποχωρεί ο κορωνοϊός στη Βικτόρια, προς άρση οι περιορισμοί

Τάσεις ύφεσης έχει η επιδημία του κορωνοϊού στην Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, γεγονός που θα οδηγήσει στην άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.
Αν και το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 8 θάνατοι και 14 κρούσματα, έναντι δύο θανάτων και 12 κρουσμάτων την προηγούμενη ημέρα, οι αρχές της Βικτόρια βρίσκονται σε τροχιά άρσης των περιορισμών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόριας, έχει υποχωρήσει πλέον κάτω από τις 26 ημερησίως, αρκετά πιο χαμηλά από το όριο των 30-50, δηλαδή το επίπεδο το οποίο οι αρχές είχαν χαρακτηρίσει προϋπόθεση για τη χαλάρωση των περιορισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης