Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ευγένιος Βασιλικός: Χρειάζεται στήριξη του κράτους για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους

tags :
Ευγένιος Βασιλικός: Χρειάζεται στήριξη του κράτους για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους
Λίγο παραπάνω από τα μισά ξενοδοχεία της Αττικής έχουν ανοίξει
Για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Αττική, αλλά και για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχειακών μονάδων που έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Ευγένιος Βασιλικός, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού.
«Ο Σεπτέμβριος είναι αυτή τη στιγμή κακός μήνας και δεν φαίνεται ότι θα καλυτερέψουν τα πράγματα τον Οκτώβρη ή τον Νοέμβρη», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Ευγένιος Βασιλικός, ελπίζοντας ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αττικής θα αγγίξει το 30% για τον Σεπτέμβριο.
«Λίγο παραπάνω από τα μισά ξενοδοχεία της Αττικής έχουν ανοίξει. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολος χειμώνας. Οι επόμενοι μήνες θεωρώ ότι θα είναι χειρότεροι. Βέβαια αναμένουμε να δούμε και πώς θα κινηθεί το κομμάτι των κρουσμάτων στην Αττική, αλλά όχι μόνο στην Αττική. Χρειάζεται οπωσδήποτε να συνεχιστεί η στήριξη από το κράτος προς τις ξενοδοχειακές μονάδες, είτε άνοιξαν, είτε όχι. Σίγουρα όσοι άνοιξαν, έκαναν διαχείριση της ζημιάς, δεν υπήρξε όφελος, στην καλύτερη να έβγαζαν τα έξοδα λειτουργίας όταν άνοιξαν. Σίγουρα χρειάζεται στήριξη του κράτους για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους», τόνισε ο Ευγένιος Βασιλικός, επισημαίνοντας ότι πιθανότατα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες να αλλάξουν χέρια.
«Θεωρώ ότι θα δούμε πολλές αλλαγές στο σύνολο του τουρισμού, είτε είναι διακοπές, είτε είναι επαγγελματικός τουρισμός, είτε ιατρικός τουρισμός», καταλήγει.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=87308

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης