Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικά οι αγορές της Ασίας, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα - Στο +0,5% ο Nikkei 225

Σταθεροποιητικά οι αγορές της Ασίας, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα - Στο +0,5% ο Nikkei 225
Σταθεροποιητικά κινούνται οι αγορές της Ασίας, μετά από μία δύσκολη εβδομάδα, η οποία στιγματίστηκε από την ανησυχία για την πορεία της ανάκαμψης και το τεχνολογικό sell off στη Wall Street.
Οι προσδοκίες για συμφωνία στις ΗΠΑ σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν τις αγορές.
Οι Δημοκρατικοί  ετοιμάζουν ένα νέο, μικρότερο πακέτο ανακούφισης από την πανδημία, που αναμένεται να κοστίσει περίπου 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς προσπαθούν να προχωρήσουν τις συνομιλίες με την κυβέρνηση Trump.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ενισχυμένη ασφάλιση ανεργίας, άμεσες πληρωμές σε Αμερικανούς, χρηματοδότηση δανείων μικρών επιχειρήσεων του Προγράμματος Paycheck και βοήθεια σε αεροπορικές εταιρείες.
Το κόμμα των Δημοκρατικών στοχεύει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το πακέτο τόνωσης με τον Λευκό Οίκο, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών τον περασμένο μήνα.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,5% στις 3.237 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,5% στις 23.204 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε πτώση 0,48% στις 23.204 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,3% στις 3.214 μονάδες.
Ο Sensex ενισχυόταν 1,2% στις 37.003 μονάδες.
«Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, οι οποίοι αποτυπώθηκαν στους δείκτες PMI της Ευρωζώνης, καταδεικνύουν την αδύναμη και άνιση ανάκαμψη», σχολιάζει ο Riki Ogawa της τράπεζας Mizuho.
Στο μέτωπο της πανδημίας, με αμείωτη ένταση σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη ο κορωνοϊός, τη στιγμή που επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως σε αυτό το δεύτερο κύμα κυκλοφορεί ένα πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού.
Μελέτη νοσοκομείου του Χιούστον των ΗΠΑ αναφέρει ότι διαπίστωσε σχεδόν σε όλα τα κρούσματα του δεύτερου κύματος της επιδημίας, μια μετάλλαξη του ιού, η οποία είναι πιο μεταδοτική αλλά όχι και πιο θανατηφόρα από την αρχική μορφή του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι η βαρύτητα της νόσου συνδέεται με τυχόν παθήσεις και τα γονίδια των ασθενών.
Στις ΗΠΑ η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, καθώς οι νεκροί προσεγγίζουν τους 202.000 τη στιγμή που τουλάχιστον 22 Πολιτείες αναφέρουν έξαρση κρουσμάτων (από 9 Πολιτείες που ήταν την περασμένη Δευτέρα) ενώ προβληματισμός επικρατεί και στην Ευρώπη για το δεύτερο κύμα της επιδημίας, με ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις να προσανατολίζονται και να λαμβάνουν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.
Ενδεικτικό της έντασης της επιδημίας είναι πως το Ισραήλ αποφάσισε να επιβάλλει αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 25/9 ένα δεύτερο γενικό lockdown, ενώ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση σε Λατινική Αμερική και Ινδία.
Αντιθέτως υπό έλεγχο είναι ο κορωνοϊός στην Κίνα καθώς παραμένουν χαμηλά τα κρούσματα ενώ πολύ καλύτερη είναι η εξέλιξη της πορείας της επιδημίας στην Αυστραλία
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 976.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα 31,9 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε 22 εκατομμύρια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης