Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλητικά ανοδική η πορεία του κορωνοϊού σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία: Νέα μέτρα

tags :
Απειλητικά ανοδική η πορεία του κορωνοϊού σε Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία: Νέα μέτρα
Σε κλοιό 2ου κύματος η Ευρώπη
Σε κλοιό δεύτερου κύματος βρίσκεται ήδη η Ευρώπη καθώς τα κρούσματα να καταγράφουν εκθετική άνοδο και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν νέα μέτρα ενόψει του χειμώνα.
Βρετανία: Πάνω από 6.500 νέα κρούσματα και 40 θανάτους ανακοίνωσαν ο αρχές
Στα 6.634 ανέρχονται τα νέα κρούσματα της Covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) μέσω του Twitter.
Χθες είχαν ανακοινωθεί 6.178 κρούσματα και 37 θάνατοι.
Στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι 40 άνθρωποι που έχασαν τη μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.
Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 416.363 κρούσματα και από αυτούς τους ανθρώπους οι 41.902 πέθαναν.

Γαλλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με περισσότερα από 16.000
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.
Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 16.096 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 σήμερα, με τον απολογισμό να εκτοξεύεται από το προηγούμενο ρεκόρ των 13.498.
Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από επιπλοκές της νόσου αυξήθηκε κατά 52, στους 31.511 και το αθροιστικό σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 497.237.

Ισπανία: Ξεπέρασαν τις 700.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Το αθροιστικό σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορωνοϊού στην Ισπανία αυξήθηκε κατά περισσότερα από 10.650 σήμερα σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και ανέρχεται πλέον σε 704.209, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.
Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται 3.471 κρούσματα που διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ωστόσο αυτοί οι ημερήσιοι απολογισμοί τείνουν να είναι πολύ μεγαλύτεροι μετά την αναδρομική επικαιροποίηση του αριθμού των μολύνσεων και υπερβαίνουν τα 10.000 κρούσματα την ημέρα κατά το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας.
Το σύνολο των νεκρών από επιπλοκές της νόσου Covid-19 έφθασε τους 31.118, από 31.034 χθες Τετάρτη.
Οι ημερήσιοι θάνατοι ανέρχοντα στα υψηλότερα επίπεδά τους από τις αρχές Μαΐου, ωστόσο είναι πολύ μικρότεροι από το ρεκόρ των σχεδόν 900 στα τέλη Μαρτίου.

Ιταλία: 1.786 νέα κρούσματα, 23 νέοι θάνατοι. Θετικός ο παίκτης Ibrahimovic, απάντηση του Matarella στον Boris Johnson
Αυξητική τάση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία: σήμερα είναι 1.786 και 23 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, ο σημερινός απολογισμός αγγίζει τους δέκα νεκρούς.
Χθες, σε όλη την χώρα διαγνώσθηκαν 1.640 κρούσματα και καταγράφηκαν 20 θάνατοι.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 108.019 τεστ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.
Σε όλες τις περιφέρειες διαγνώσθηκαν σήμερα νέα κρούσματα.
Από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους, από κορωνοϊό, 35.781 άνθρωποι.
Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο επιθετικός της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, ο Zlatan Ibrahimovic.
Ο Σουηδός παίκτης ετέθη αμέσως σε κατ΄οίκον περιορισμό.
Όπως έγραψε ο ίδιος στο διαδίκτυο, δεν παρουσιάζει συμπτώματα και «ο ιός μπορεί να είχε το θράσος να τον προκαλέσει, αλλά δεν θα του βγει σε καλό».
Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Sergio Matarella αποφάσισε να απαντήσει έμμεσα στον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στη χώρα του η επιδημία διαδίδεται περισσότερο απ' ότι σε ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία και η Γερμανία, διότι οι συμπολίτες του αγαπούν εντονότερα την ελευθερία.
«Εμείς οι Ιταλοί αγαπάμε την ελευθερία, αλλά και τη σοβαρότητα», απάντησε με νόημα ο Ματαρέλα.

Ιρλανδία: Μόνο 4 χώρες εξαιρούνται πλέον από την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών
Η Ιρλανδία αφαίρεσε σήμερα τη Γερμανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία από την ταξιδιωτική «πράσινη λίστα», αφήνοντας σ’ αυτήν μόνο τέσσερις χώρες.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον εξαιρούνται από την υποχρεωτική καραντίνα των 14 ημερών μόνο όσοι φτάνουν στο έδαφος της Ιρλανδίας από αυτές τις τέσσερις χώρες.
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει επιβάλει σκληρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
Εξαιρεί από την καραντίνα μόνο όσους προέρχονται από χώρες όπου το ποσοστό μολύνσεων από την Covid-19 είναι κάτω από 25 ανά 100.000 κατοίκους στο διάστημα των τελευταίων 14 ημερών.
Ως αποτέλεσμα, από την επόμενη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες θα μπαίνουν σε καραντίνα, με την εξαίρεση της Κύπρου, της Φινλανδίας, της Λετονίας και του Λιχτενστάιν.
Να σημειωθεί πάντως ότι οι τρεις από αυτές τις τέσσερις χώρες επιβάλουν περιορισμούς στους προερχόμενους από την Ιρλανδία ταξιδιώτες, καθώς η αναλογία κρουσμάτων/πληθυσμού στη χώρα είναι στα 71 ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).
Η ιρλανδική κυβέρνηση δηλώνει ότι θα υιοθετήσει ένα πιο χαλαρό σύστημα με βάση την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για συντονισμό των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η πρόταση αυτή αναμένεται ότι θα εγκριθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης