Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικός Τύπος για την πολιτική ασύλου της ΕΕ: Συμφωνείστε επιτέλους!

Γερμανικός Τύπος για την πολιτική ασύλου της ΕΕ: Συμφωνείστε επιτέλους!
Αναφερόμενος στις προτάσεις της Κομισιόν για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου ο γερμανικός Τύπος, αναφέρει πως αποτελούν μια βάση για συμβιβασμό επί του οποίου θα πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ
Αναφερόμενος στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου ο γερμανικός Τύπος, αναφέρει πως αποτελούν μια βάση για συμβιβασμό επί του οποίου θα πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουν τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Πιο συγκεκριμένα:

Handelsblatt: «Συμφωνείστε επιτέλους»
Με τίτλο «Συμφωνείστε επιτέλους», η Handelsblatt σχολιάζει τις προτάσεις της Κομισιόν για το άσυλο: «Σύμφωνα με τις προτάσεις ο Κανονισμός του Δουβλίνου θα εξακολουθήσει να ισχύει στο πυρήνα του, ταυτόχρονα όμως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου θα λάβουν μεγαλύτερη στήριξη.
Όχι μέσω της ποσόστωσης, όπως εκείνη του 2015, την οποία δεν θα αποδεχθούν ποτέ οι Orban, Kurz και λοιποί.
Χώρες που δεν θέλουν πρόσφυγες θα υποχρεώνονται να οργανώνουν στις χώρες εισόδου την απέλαση όσων δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.
Παράδειγμα: σε περίπτωση που η Ελλάδα βρεθεί αντιμέτωπη με νέα προσφυγική κρίση, τότε η Ουγγαρία θα αναλάβει να επαναπατρίσει, ενδεχομένως και χιλιάδες ανθρώπους από τα νησιά του Αιγαίου ή να τους δεχθεί στο έδαφός της.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα λαμβάνει χώρα μια συνοπτική διαδικασία ασύλου
Από τη πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει ότι «οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν μονάχα ένα καινούργιο στοιχείο.
Ό,τι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα λαμβάνει χώρα μια συνοπτική διαδικασία ασύλου έτσι ώστε να μην καλλιεργούνται προσδοκίες σε όσους δεν χρίζουν προστασίας.
Ήταν έξυπνο ότι η Κομισιόν δεν προσπάθησε καν να επιβάλλει στις χώρες-μέλη ένα μηχανισμό κατανομής προσφύγων.
Η ΕΕ πρέπει να ακολουθήσει τη μέση οδό, μεταξύ κατασκευής τειχών και γενναιοδωρίας, η οποία όμως θα πρέπει να περνά μέσα από τις συνεπείς απελάσεις.
Μόνο έτσι μπορούν να πεισθούν και οι χώρες εκείνες που θα προτιμούσαν να καταργηθεί η κοινή, ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου».

Süddeutsche Zeitung: Βάση για συμβιβασμό οι προτάσεις
Τέλος η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τις προτάσεις της Κομισιόν με τίτλο «Βάση για συμβιβασμό»: «Σε περίπτωση που επιτευχθεί μια πρώτη επιλογή στα εξωτερικά σύνορα και λειτουργήσει στη συνέχεια ο επαναπατρισμός όσων δεν έχουν δικαίωμα παραμονής τότε θα μειωθεί η πίεση στο σύστημα ασύλου και θα διευκολυνθεί η εξεύρεση ενός συμβιβασμού.
Πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη μιας συμφωνίας δείχνει η παραβίαση δικαίου, όχι μόνο στη Μόρια.
Ο λόγος για υπαλλήλους, οι οποίοι, στη θάλασσα, απωθούν πρόσφυγες και τους επαναπροωθούν παράνομα.
Όλα αυτά πλήττουν την αξιοπιστία της ΕΕ.
Η πρόθεση της Κομισιόν να ελέγχει αυστηρότερα τους συνοριοφύλακές της αποτελεί καλή είδηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης