Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρωσικές δικαστικές αρχές πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Alexei Navalny

Οι ρωσικές δικαστικές αρχές πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Alexei Navalny
Το πάγωμα των λογαριασμών του Navalny έγινε μετά από την αγωγή που άσκησε εναντίον του Navalny η βιομηχανία τροφίμων Maskofski Shkolnik
Οι ρωσικές δικαστικές αρχές πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, ενώ δικαστικοί κλητήρες κατάσχεσαν το διαμέρισμα του στη Μόσχα, τη στιγμή που αναρρώνει μετά την νοσηλεία του στο Βερολίνο από τη δηλητηρίαση που υπέστη, δήλωσε η εκπρόσωπος του, Kira Yarmis.
Όπως ανακοίνωσε η Yarmis, η κατάσχεση αυτή έγινε μετά από την αγωγή που άσκησε εναντίον του Navalny η βιομηχανία τροφίμων Maskofski Shkolnik, η οποία ανήκει στον αποκαλούμενο «μάγειρα του Putin», Prigozin.
Η εκπρόσωπος τύπου του Navalny δήλωσε ότι στις 27 Αυγούστου, μία εβδομάδα μετά την δηλητηρίαση του Navalny με χημική ουσία από την οικογένεια Novichok, δικαστικοί κλητήρες κοινοποίησαν απόφαση κατάσχεσης του διαμερίσματος του στο Μάρινο.
«Αυτό σημαίνει ότι το διαμέρισμα δεν μπορεί να πωληθεί, να δωρηθεί ή να υποθηκευθεί.
Τότε πάγωσαν επίσης και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Navalny» δήλωσε η Γιιαρμίς μέσω ανακοίνωσης που ανάρτησε με βίντεο στο twitter.
Νωρίτερα το Διαιτητικό δικαστήριο της Μόσχας έκανε απαιτητό το ποσό των 88 εκ. ρουβλίων από τον Navalny, τη δικηγόρο Sobol και το Μέτωπο Μάχης κατά της Διαφθοράς με βάση την αγωγή της βιομηχανίας τροφίμων Maskofski Shkolnik.
Ο διευθυντής του Μετώπου Μάχης κατά της Διαφθοράς δήλωσε ότι το «Μέτωπο» σαν νομικό πρόσωπο θα συνεχίσει τυπικά να υπάρχει, ωστόσο η ομάδα του Navalny θα συστήσει νέο νομικό πρόσωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης