Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μίνι κρίση στο Λευκό Οίκο μετά τις δηλώσεις Trump για νίκη στις εκλογές ή δικαστική διαμάχη

tags :
Μίνι κρίση στο Λευκό Οίκο μετά τις δηλώσεις Trump για νίκη στις εκλογές ή δικαστική διαμάχη
Ο Trump έχει καταδικάσει επανειλημμένα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, τις επιστολικές ψήφους ως επιρρεπείς σε μαζική απάτη
Νέα μίνι κρίση έχει προκαλέσει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump στο Λευκό Οίκο, καθώς σε συνένεντευξή του την Τετάρτη στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, αρνήθηκε να δεσμευτεί για μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας εάν χάσει τις εκλογές του 2020 από τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Joe Biden.
"Λοιπόν, θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί.
Το ξέρετε αυτό.
Έχω διαμαρτυρηθεί πολύ έντονα για τις επιστολικές ψήφους.
Αυτές οι ψηφοφορίες είναι καταστροφή", δήλωσε ο Trump σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.
Ο Trump έχει καταδικάσει επανειλημμένα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, τις επιστολικές ψήφους ως επιρρεπείς σε μαζική απάτη.
Παράλληλα, όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι «οι άνθρωποι διαμαρτύρονται», ο Trump απάντησε: «Ξεφορτωθείτε τα επιστολικά ψηφοδέλτια και θα έχετε μια πολύ ειρηνική ψηφοφορία.
Δεν θα υπάρξει μεταβίβαση, ειλικρινά, αυτό που θα υπάρξει θα είναι συνέχεια, ανέφερε.
"Τα επιστολικά ψηφοδέλτια είναι εκτός ελέγχου", δήλωσε ο Trump προσθέτοντας, "οι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο."
Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως πιστεύει πως οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα καταλήξουν στο Ανώτατο Δικαστήριο, γι' αυτό πρέπει αυτό το ομοσπονδιακό Σώμα, το ανώτερο στις ΗΠΑ, να έχει εννέα δικαστές.
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «το κάθαρμα των Δημοκρατικών είναι απλά απάτη.
Αυτό το κάθαρμα θα βρεθεί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Trump σχεδιάζει το Σάββατο να ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου που θα αντικαταστήσει την Ginsburg, μια φιλελεύθερη δικαστή που πέθανε την Παρασκευή στα 87.
Ο Trump και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας, ειδικά ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnellτου Κεντάκι, έχουν δείξει την επιθυμία να συμπληρωθεί η έδρα της Γκίνσμπουργκ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Κάτι τέτοιο πιθανότατα θα εδραιώσει μια συντηρητική πλειοψηφία στο εννεαμελές συμβούλιο, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει τη τον νομοθετικό ιστό των ΗΠΑ για τις επόμενες δεκαετίες.
Θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο εγγύς μέλλον.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, το επιτελείο Biden εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση ως απάντηση στον Trump που αρνήθηκε να δεσμευτεί για μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας εάν χάσει τις εκλογές: «Ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει σ' αυτές τις εκλογές.
Και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απόλυτα ικανή να συνοδεύσει στην έξοδο τους αυτούς που δεν θα έπρεπε να είναι στον Λευκό Οίκο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης