Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yeni Safak: Ακόμη και αν η Ελλάδα αγοράσει τα Rafale... η Τουρκία θα υπερέχει στρατιωτικά

Yeni Safak: Ακόμη και αν η Ελλάδα αγοράσει τα Rafale... η Τουρκία θα υπερέχει στρατιωτικά
Σύμφωνα όμως με τον Ismail Hakki Pekin,  πρώην πρόεδρο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, η ισορροπία ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δύο ημέρες
Οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν αναμένεται να αποκλιμακωθούν σύντομα.
Οι διαπραγματεύσεις στις οποίες θα τεθούν τα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να διαρκέσουν μερικά χρόνια για να ολοκληρωθούν.
Έτσι η εστίαση θα στραφεί στη στρατιωτική ικανότητα των δύο χωρών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.  
Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα θέλει να αποκτήσει υπεροχή στην ισορροπία αεροπορικής ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο αγοράζοντας γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη Rafale.
Αλλά σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, İsmail Hakkı Pekin, "η Ελλάδα, ακόμη και αν πάρει αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα θα πιτύχει σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Σήμερα ή αύριο, η ισορροπία ισχύος δεν αλλάζει", αναφέρει.
Οι τεχνικές συναντήσεις υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας θα αντικατασταθούν σύντομα από διερευνητικές συνομιλίες.
Η 61η συνάντηση, στην οποία θα συζητηθούν οι διαφορές στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.
Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν 60 συναντήσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Καθώς η νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης συνεχίζεται, η εστίαση θα είναι επίσης στην ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο ελληνικός Τύπος ισχυρίζεται εδώ και πολύ καιρό ότι το ισοζύγιο αεροπορικής ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να αλλάξει υπέρ της Ελλάδας, χάρη στα πολεμικά αεροπλάνα που αγοράζονται από τη Γαλλία.
Σύμφωνα όμως με τον Ismail Hakki Pekin, η ισορροπία ισχύος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν μπορεί να αλλάζει κάθε δύο ημέρες.
Η Ελλάδα θα αποκτήσει αυτά τα αεροπλάνα με την πάροδο των ετών, είπε ο Pekin.

Ποιοι είναι οι λόγοι που η Ελλάδα και η Τουρκία βρίσκονται στο χείλος του πολέμου;

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, υπάρχουν νομικά κενά που προκαλούνται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και βρίσκονται στο επίκεντρο των στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ορισμοί όπως η οικονομική ζώνη των νησιών, η υφαλοκρηπίδα και ο εναέριος χώρος το 1923, όταν υπογράφηκε η συμφωνία, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την κατάσταση υπέρ της για πολλά χρόνια, προκαλώντας την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης