Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» οι αγορές της Ασίας μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall - Στο -1,8% ο Hang Seng

«Στο κόκκινο» οι αγορές της Ασίας μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall - Στο -1,8% ο Hang Seng
Στη Wall Street, βαρίδι για μια ακόμη φορά ήταν ο τεχνολογικός κλάδος
Απώλειες καταγράφουν οι αγορές της Ασίας μετά το τεχνολογικό sell off στη Wall Street.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 1,7% στις 3.226 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε απώλειες 1,1% στις 23.087 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 1,6% στις 3.228 μονάδες.
Ο Sensex σημείωνε πτώση 2,2% στις 36.859 μονάδες.
Στη Wall Street, βαρίδι για μια ακόμη φορά ήταν ο τεχνολογικός κλάδος με την μετοχή της Amazon να κλείνει με πτώση -4,1%, απώλειες -3,5% σημείωσε η Alphabet, ενώ Microsoft και Apple υποχώρησαν -3,1% και -4,2% αντίστοιχα.
Ο επικεφαλής της Fed Powell εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης είναι πιθανό να χρειαστεί για να ξεπεράσουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ενώ επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα παραμένει έτοιμη να στηρίξει την οικονομία εάν χρειαστεί.
Συμφωνία για να αποτραπεί το shutdown, η χρηματοδότηση δηλαδή του ομοσπονδιακού κράτους έως το Δεκέμβριο, επιτεύχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ενέκρινε σχετικό νομοσχέδιο που εισηγήθηκαν στελέχη τόσο των Ρεπουμπλικάνων όσο και των Δημοκρατικών.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 359 ψήφους υπέρ έναντι 57 κατά.
Πλέον, θα περάσει στη Γερουσία, όπου και εκεί αναμένεται επίσης να εγκριθεί προτού το υπογράψει ο πρόεδρος Donald Trump.
Σημειώνεται πως η προθεσμία για την εξεύρεση συμφωνίας ήταν η 30ή Σεπτεμβρίου, όταν τερματίζεται η χρηματοδότηση για το οικονομικό έτος.
Τον Δεκέμβριο του 2018, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με την αναστολή λειτουργίας πολλών τομέων της, το περιβόητο shutdown, για 35 ημέρες, όταν ο Trump αρνήθηκε να υπογράψει το σχέδιο νόμου που του είχε υποβληθεί τότε επειδή δεν περιείχε πρόβλεψη για τη χρηματοδότηση του τείχους που ήθελε να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
Στο ραντάρ των επενδυτών επιστρέφει παράλληλα η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Trump στην ετήσια Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στην οποία κατηγόρησε την Κίνα ότι «εξαπέλυσε» τον κορωνοϊό στον πλανήτη.
Στο μέτωπο της πανδημίας θεριεύει το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε νέο ρεκόρ μολύνσεων, με την έξαρση να καταλαμβάνει χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με εξαίρεση την Αφρική.
Στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200.000, αριθμός που πριν από μερικούς μήνες θεωρούνταν πως θα ήταν ο μέγιστος αριθμός των θυμάτων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης