Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα πήρε άσχημα ο Μητσοτάκης με τους σταρ επιδημιολόγους, θα αποκλείσει το lockdown - Μετά τις γκάφες υπουργών, ήρθαν τα σταριλίκια των επιστημόνων

Τα πήρε άσχημα ο Μητσοτάκης με τους σταρ επιδημιολόγους, θα αποκλείσει το lockdown - Μετά τις γκάφες υπουργών, ήρθαν τα σταριλίκια των επιστημόνων
Πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα αποκλείσει κατηγορηματικά το lockdown
(upd) Έξαλλος εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, με τους λοιμωξιολόγους καθώς το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι δημιουργούν ένα πρόσθετο κλίμα φοβίας στον κόσμο και μιλάνε συνεχώς για lockdown σαν να θεωρείται ειλημμένη απόφαση ενώ γνωρίζουν ότι εάν συμβεί θα είναι πολιτική απόφαση και μόνο.
Μάλιστα, στο διάγγελμα που θα απευθύνει στους πολίτες στην 18.00 σήμερα θα αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο lockdown στην αγορά για να κλείσει κάθε εστία παραπληροφόρησης.
Σε συζητήσεις που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους συνεργάτες του τις 2 προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκε ενοχλημένος καθώς τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γεμίσει με επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους να λένε την άποψή τους.
Πολλοί, μάλιστα, έχουν φτάσει να «πουλάνε» σταριλίκι, να εμφανίζονται σε 5-6 εκπομπές και δελτία ειδήσεων κάθε μέρα και από απλοί καθηγητές έδρας (που δεν τους ήξεραν ούτε οι φοιτητές τους) να εκμεταλλεύονται την αναγκαιότητά τους στην εποχή της πανδημίας.
Το χειρότερο, βέβαια, είναι ότι άλλο οι περισσότεροι μπερδεύουν τον ρόλο τους και τις περισσότερες φορές κάνουν πολιτική πίσω από την πλάτη του Μαξίμου, δημιουργούν κλίμα και συνθήκες πανικού στον κόσμο, συχνά μπερδεύουν τον κόσμο με τις αμφίσημες δηλώσεις τους σχετικά π.χ για την μάσκα και σίγουρα αποτελούν ένα μεγάλο πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από τους υπουργούς του που έχουν υποπέσει σε αρκετές γκάφες.
Όπως ομολογούν κύκλοι κοντά στο Υπουργείο Υγείας, οι περισσότεροι από αυτούς (Σύψας, Μαγιορκίνης, Γώγος κ.α) ζήλεψαν την ανάδειξη και δημοσιότητα που έλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας και θέλουν να αναδειχθούν και οι ίδιοι με κάθε τρόπο.
Ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας ήταν ιδιαίτερα πολύ προσεκτικός, ταπεινός και χαμηλών τόνων ενώ εκείνοι στην προσπάθειά τους να αναδειχθούν ξεπερνούν τα όρια και υποσκελίζουν την πολιτική εξουσία.
Πριν δύο μέρες, ο Πρωθυπουργός άνοιξε την τηλεόραση στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και αντίκρυσε έναν από τους καθηγητές που συνεργάζεται ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, να λέει στον κόσμο ότι τις επόμενες μέρες έρχεται καθολικό lockdown.
Η έκρηξή του ήταν μεγάλη.
Την ίδια μέρα, σε όλη την χώρα υπήρχαν 300 καταλήψεις σχολείων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα παιδιά.
Είχε, μόλις γυρίσει από την Καρδίτσα όπου, παρόλο που δεν το έδειξαν τα ΜΜΕ, μεγάλος αριθμός ατόμων έξω από το δημαρχείο Καρδίτσας τον είχε γιουχάρει.
Για πρώτη φορά τόσο εκτεταμένα.
Η εικόνα που βγήκε προς τα έξω είναι ότι πλέον έχει χάσει την διαχείριση των πραγμάτων.
Και βεβαίως είχαν προηγηθεί απίστευτες διαχειριστικές γκάφες βασικών του υπουργών, όπως το χειροφίλημα Χαρδαλιά στον ιερέα στην Καρδίτσα, η μη λειτουργία του 112 στην περιοχή της Καρδίτσας (άλλη μία μεγάλη παράλειψη του Χαρδαλιά), η δήλωση-σοκ του Χρήστου Σταικούρα ότι η οικονομία αντέχει και δεύτερο lockdown, ο χωρίς προφυλάξεις εκκλησιασμός του Κουμουτσάκου και γενικότερα όλο το δημόσιο debate στα κανάλια των κορυφαίων υπουργών για το εάν πρέπει ή όχι να υπάρξει κλείσιμο της αγοράς εκ νέου.
Έχουμε τονίσει, ότι η διαχείριση της πανδημίας στην δεύτερή της φάση δεν είναι καθόλου καλή από την κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να βρει βηματισμό.
Οι πηγές θεωρούν ότι εφόσον υπάρχει αδύναμη πολιτική διαχείριση, θα υπάρχουν και συμπεριφορές όπως αυτές που αναπτύσσουν οι επιστήμονες.
Μέχρι τώρα το Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον Νίκο Χαρδαλιά, παρόλο που έχει υποπέσει σε τρανταχτά λάθη.
Μάλιστα, όπως μάθαμε, την μέρα που την επέπληξε τον κ. Κουμουτσάκο είχε πάρει το πράσινο φως από το γραφείο του Πρωθυπουργού, καθώς με κάποιον τρόπο ήθελε να δείξει τον θυμό μου ο Πρωθυπουργός.
 Όταν υπέπεσε στην γνωστή γκάφα με το χειροφίλημα στον ιερέα, όλος ο μηχανισμός έπεσε πάνω στα φίλια ΜΜΕ προκειμένου να μην στιγματιστεί το έργο του.
Τώρα το Μαξίμου έχει δώσει εντολή να υπάρξει συντονισμός των επιστημόνων που συνεργάζονται ώστε να μην υπάρχει αυτό το κλίμα στο κόσμο και να ελαττωθούν οι εμφανίσεις τους.
Και όλα να περνάνε από το φίλτρο του Νίκου Χαρδαλιά.

Μαξιμιλιανός  
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης