Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό έξαρσης της πανδημίας η ΕΕ λαμβάνει νέα μέτρα - Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τα θύματα στις ΗΠΑ – Στα 32 τα κρούσματα, 973 χιλ. οι νεκροί

Σε κλοιό έξαρσης της πανδημίας η ΕΕ λαμβάνει νέα μέτρα - Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τα θύματα στις ΗΠΑ – Στα 32 τα κρούσματα, 973 χιλ. οι νεκροί
Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον πλανήτη με εξαίρεση την Αφρική - Σε κλοιό έξαρσης η Ευρώπη
Το δεύτερο κύμα κορωνοϊού ήδη εκδηλώνει τη δυναμική του σαρώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, κάτι άλλωστε που επιβεβαίωσε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος ανέφερε πως την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκε νέο ρεκόρ μολύνσεων, με την έξαρση να καταλαμβάνει χώρα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με εξαίρεση την Αφρική.
Στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200.000, αριθμός που πριν από μερικούς μήνες θεωρούνταν πως θα ήταν ο μέγιστος αριθμός των θυμάτων.
Μάλιστα, προβλέψεις κάνουν λόγο για 378.000 θύματα έως τα τέλη του 2020, τη στιγμή που ο πρόεδρος Trump υποστηρίζει πως αν δεν είχε αναλάβει δράση κατά του κορωνοϊού, οι νεκροί θα είχαν φτάσει ακόμα και τα 3 εκατομμύρια.
Εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Ευρώπη, στην οποία και καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα η μεγαλύτερη αύξηση στους θανάτους από τον κορωνοϊό, και ενώ μια σειρά από κράτη και κυβερνήσεις λαμβάνουν νέα μέτρα για να περιορίσουν τον ιό.
Δραματική παραμένει η κατάσταση σε Λατινική Αμερική και Ινδία, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον πληττόμενες περιοχές παγκοσμίως, ενώ πολύ καλύτερη είναι η πορεία της επιδημίας σε Κίνα και Αυστραλία.
Και ενώ ο κορωνοϊός θεριεύει, η Ρωσία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να δώσει έγκριση ως τις 15 Οκτωβρίου και στο δεύτερο εμβόλιό της κατά του νέου κορωνοϊού, το Epivakkorona.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 973.000, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 31,7 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που νόσησαν και θεραπεύτηκαν, υπολογίζονται σε περισσότερους από 21,8 εκατομμύρια.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 31.728.021 και οι θάνατοι σε 973.443
- Πρώτες οι ΗΠΑ σε κρούσματα με 6.921.817 και σε νεκρούς με 201.459
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 138.105 και τρίτη σε κρούσματα με 4.591.364
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 90.020 και τέταρτο το Μεξικό με 74.348
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 41.951 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 1.111.157 – Στους 19.575 οι νεκροί
- Πέμπτη σε κρούσματα η Κολομβία με 777.537 και έκτο το Περού με 768.895
- Έβδομο το Μεξικό με 705.263, όγδοη σε κρούσματα η Ισπανία με 682.267 και ένατη η Νότια Αφρική με 663.282
- Δέκατη η Αργεντινή με 652.174
Image
ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 200 χιλ. οι νεκροί από κορωνοϊό, προβλέψεις ότι θα φτάσουν τους 378.000 στα τέλη του 2020

Το όριο των 200.000 νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού ξεπέρασαν οι  ΗΠΑ, τη στιγμή πάντως που προβλέψεις του πανεπιστημίου της Washington κάνουν λόγο για 378.000 θύματα έως τα τέλη του 2020.
Πριν μερικούς μήνες θεωρούνταν πως οι 200.000 νεκροί θα ήταν ο μέγιστος αριθμός θυμάτων από την επιδημία στις ΗΠΑ.
Κι όμως ο ιός μοιάζει ασταμάτητος στις ΗΠΑ.
Αν και είχε μειωθεί ο ρυθμός τόσο των θανάτων όσο και των κρουσμάτων, τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται νέα έξαρση.
Στην Πολιτεία του Wisconsin ο κυβερνήτης Tony Evers εξέδωσε μια νέα οδηγία για την προστασία της δημόσιας υγείας, επεκτείνοντας την υποχρεωτική χρήση της μάσκας έως το Νοέμβριο ενώ παράλληλα κάλεσε τους μαθητές να μην πηγαίνουν στα μπαρ και να  φορούν τις μάσκες τους.
«Βλέπουμε μια ανησυχητική αύξηση των υποθέσεων σε όλη την Πολιτεία, ειδικά στα campus» είπε ο Evers, τη στιγμή που το Wisconsin καταγράφει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τη μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό όσον αφορά τους θανάτους παγκοσμίως.
Κατά μέσο όρο πεθαίνουν 800 άνθρωποι την ημέρα, από 2.800 που ήταν τον περασμένο Απρίλιο.
Παρά τα δεδομένα αυτά, ο πρόεδρος Trump υποστήριξε ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά τον περιορισμό του ιού, παρά το γεγονός ότι έχουν μολυνθεί σχεδόν 6,9 εκατομμύρια Αμερικάνοι.
«Δεν επηρεάζει σχεδόν κανένα.
Είναι εκπληκτικό.
Επηρεάζει τους ηλικιωμένους ανθρώπους με καρδιολογικά προβλήματα και άλλα προβλήματα, εάν έχουν άλλα προβλήματα.
Αυτούς επηρεάζει» είπε μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του στο Οχάιο, τοποθέτηση που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα επιστημονικά δεδομένα.
Την ίδια στιγμή πάντως οι προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας είναι εξόχως ανησυχητικές.
Το πανεπιστήμιο της Washington εκτιμά ότι τα θύματα του κορωνοϊού στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 378.000 στα τέλη του 2020, με τον ημερήσιο αριθμό να εκτοξεύεται και πάλι στους 3.000.
Σημειώνεται πως πάνω από το 70% των θυμάτων στις ΗΠΑ ήταν άνω των 65 ετών.
Image
Ευρώπη: Το 2ο κύμα της πανδημίας εκτόξευσε κρούσματα και θύματα - Πάνω από 5 εκ. οι μολύνσεις και 227 χιλ. οι θάνατοι

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό του AFP, που έγινε βάσει επίσημων πηγών και δημοσιοποιήθηκε χθες στις 14:00 ώρα Ελλάδος.
Συνολικά 5.000.421 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 227.130 θάνατοι από Covid-19 έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.
Από τα κρούσματα αυτά περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί στη Ρωσία (1.122.241 κρούσματα, 19.799 νεκροί), στην Ισπανία (682.267 κρούσματα, 30.904 νεκροί), στη Γαλλία (502.541 κρούσματα, 31.416 νεκροί) και στη Βρετανία (403.551 κρούσματα, 41.825 νεκροί).
Περισσότερα από 380.000 νέα κρούσματα έχουν καταμετρηθεί τις επτά τελευταίες μέρες, και πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Ευρώπη από τότε που ξέσπασε η πανδημία.
Η αύξηση αυτή στον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν εξηγείται εν μέρει από την μεγάλη αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ που γίνονται σε έναν αριθμό χωρών της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία, όπου περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ γίνονται εβδομαδιαίως.
Παρά την αύξηση αυτή στα διαγνωστικά τεστ, ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων εξακολουθεί μάλλον να μην εντοπίζεται καθώς πρόκειται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις ή ασυμπτωματικές.

Βρετανία: Κάθε μέρα και νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού - Πάνω από 6.000 χθες 23/9, για πρώτη φορά από την 1η Μαΐου
 

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες άλλα 6.178 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων μέσα σε ένα 24ωρο από την 1η Μαΐου.
Καταγράφηκαν επίσης 37 θάνατοι ασθενών, οι οποίοι είχαν βγει θετικοί σε τεστ για την Covid-19 τον τελευταίο μήνα. Άλλοι τόσοι άνθρωποι πέθαναν την Τρίτη, αριθμός που είναι επίσης ο μεγαλύτερος από τις 14 Ιουλίου.
Τα κρούσματα στη Βρετανία αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει την Τρίτη μια σειρά περιοριστικών μέτρων, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, από την αρχή της πανδημίας έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό 409.729 άνθρωποι και από αυτούς οι 41.862 πέθαναν.


Νέοι περιορισμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο – Κλείνουν στις 22:00 παμπ, εστιατόρια, μπαρ - 5.000 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο



Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε προχθές 22/9 ο πρωθυπουργός Boris Johnson καθώς τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων.
Ο Johnson αναμένεται να ζητήσει από τους Βρετανούς να εργάζονται από το σπίτι ενώ θα ανακοινώσει ότι από μεθαύριο Πέμπτη 24/9 τα μπαρ, οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, τότε η επιδημία θα ξεφύγει και θα κινείται ανεξέλεγκτα.
Άλλωστε η κυβέρνηση Johnson κάνει λόγο για έξι πολύ δύσκολους μήνες, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα δεύτερο lockdown σε όλη την χώρα προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού στη Βρετανία.
Σημειώνεται πως ήδη η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην επαναφορά μέτρων για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.
Τα μέτρα αυτά προβλέπουν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των έξι ατόμων  σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους καθώς και τις συναντήσεις ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά ενώ υπό εξέταση βρίσκεται  η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.
Image
Γαλλία: Για τρίτη φορά σε έξι μέρες επιβεβαίωσε πάνω από 13.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού

Για τρίτη φορά μέσα σε έξι μέρες τα ημερήσια κρούσματα του κορωνοϊού στη Γαλλία ξεπέρασαν τα 13.000 ανακοίνωσε χθες το βράδυ 23/9, το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Συγκεκριμένα οι αρχές κατέγραψαν 13.072 μέσα σε 24 ώρες, τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό απολογισμό σε 481.141.
Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει από την ασθένεια έφτασε τους 31.459, έπειτα τους 43 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν.

Ισπανία: Τοπικά lockdown σε 6 περιοχές της Μαδρίτης από 21/9


Ωστόσο έκδηλη ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού υπάρχει και σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία καταγράφουν νέα έξαρση κρουσμάτων και ενώ εισέρχονται και στην φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.
Δεκάδες γειτονιές της Μαδρίτης είναι από προχθές 21/9 σε τοπικό lockdown μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοΐού σε ιδιαίτερα φτωχιές περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας.
Οι κάτοικοι των συνοικιών αυτών δεν θα μπορούν να εξέλθουν της περιοχής τους, παρά μόνο για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως να πάνε στη δουλειά τους, στον γιατρό ή τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ  θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα μέσα στη συνοικία.
Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στις περιοχές αυτές, εκτός αν υπάρχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα πάρκα.
Στις συναθροίσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν έως 6 άτομα.
Τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να περιορίσουν την δυναμικότητά τους στο 50% και να κλείνουν έως τις 22:00 το βράδυ στις πληγείσες περιοχές.
Στη Γαλλία έχει καταστήσει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους στο Παρίσι για όλα τα άτομα άνω των 11 ετών ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν υιοθετηθεί και σε άλλες πόλεις, όπως στην Τουλούζη, στη Νίκαια, στη Λιλ και στη Λυών ενώ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα εξετάζει και η Γερμανία, η οποία και αυτή καταγράφει αύξηση κρουσμάτων.
Στην Τσεχία, όπου ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη μαζί με την Ισπανία, την Γαλλία, την Μάλτα, την Κροατία και την Ρουμανία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η κυβέρνηση αντέδρασε με την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων.
Αυτά αφορούν σε  μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ, απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων ορθίων σε εσωτερικούς χώρους και επέκταση της χρήσης της μάσκας στα σχολεία.
Περιοριστικά μέτρα έχουν ληφθεί και στη Δανία, όπου μειώθηκε το όριο των συμμετεχόντων σε δημόσιες εκδηλώσεις στους 50 (από 100) και ορίζει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:00 ενώ και στην Ολλανδία η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα περιοριστικά μέτρα τοπικού χαρακτήρα,  όπως η απαγόρευση των μεγάλων δημοσίων συναθροίσεων και το κλείσιμο των εστιατορίων και των μπαρ νωρίς το βράδυ.

Ινδία: Πάνω από 90.000 οι νεκροί από κορωνοϊό – Στα 5,65 εκατομμύρια τα κρούσματα

Περισσότερους από 90.000 νεκρούς μετρά η Ινδία, η οποία το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε άλλους 1.105 θανάτους.
Παράλληλα, τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν άλλα 83.347 κρούσματα, τα οποία έφτασαν τα 5.646.010.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 4.587.613 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.
Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 968.377.
Η Ινδία κατατάσσεται στη δεύτερη θέση ως προς τον αριθμό των μολύνσεων και στην τρίτη ως προς τον αριθμό των θανάτων παγκοσμίως.

Καλπάζει ο κορωνοϊός στη Λατινική Αμερική – Πάνω από 138 χιλ. οι νεκροί στη Βραζιλία

Με αμείωτη ένταση πλήττει η επιδημία του κορωνοϊού τη Λατινική Αμερική, η οποία μετρά τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου.
Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 33.536 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 836 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Η Βραζιλία μετρά πάνω από 4,59 εκατομμύρια μολύνσεις και 138.108 νεκρούς.
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 4.683 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 651 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.
Το Μεξικό μετρά 74.348 νεκρούς επί συνόλου 705.263 μολύνσεων.
Εξίσου δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και στην Κολομβία, η οποία είναι πέμπτη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων.
Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 173 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 24.570.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν 7.102 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 777.537,
Από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί, οι 650.801 έχει κριθεί πως ανέρρωσαν, κατά τα επίσημα δεδομένα.
Image
Αυστραλία: Νέα μείωση κρουσμάτων στην Πολιτεία Βικτόρια, προς άρση περιορισμών

Νέα μείωση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας Βικτόρια στην Αυστραλία.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σχεδόν υποδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την προηγουμένη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 5 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 28 μολύνσεων και τριών θανάτων που διαπιστώνονταν προχθές Τρίτη.
Ο μέσος όρος των κρουσμάτων μόλυνσης των τελευταίων δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας και επίκεντρο της κρίσης, έπεσε κάτω από τα 30 χθες.
Οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν στη Μελβούρνη εάν ο μέσος όρος βρίσκεται κάτω από τα 50 κρούσματα την 28η Σεπτεμβρίου.

Κίνα: Μόλις 10 εισαγόμενα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – Κανείς νέος θάνατος από το Μάιο

Μόλις 10 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα από 6 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Το υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν επίσης αυξήθηκε, σε 18, από 15 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά το Πεκίνο.
Άλλοι 8 ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται ότι αποθεραπεύτηκαν να ανέρχεται σε 80.505.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 168 ασθενείς.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.307 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

ΠΟΥ: Νέο ρεκόρ με 2 εκατ. νέα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα – Αύξηση παντού με εξαίρεση την Αφρική

Για νέο ρεκόρ κρουσμάτων από την επιδημία του κορωνοϊού κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αναφέροντας πως καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων παντού με εξαίρεση την Αφρική.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ αναφέρεται ρεκόρ δύο εκατομμυρίων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού την προηγούμενη εβδομάδα (14 με 20 Σεπτεμβρίου) παγκοσμίως, αλλά και μείωση κατά 10% του αριθμού των νεκρών.
«Από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 2 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας.
Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 10%, με 37.700 να αναφέρονται» επισημαίνει στην εβδομαδιαία έκθεση του ο ΠΟΥ.
Όπως αναφέρεται, στην περιοχή της Ευρώπης καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος στον αριθμό των θανάτων στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε (αύξηση 27% σε σχέση με την προηγούμενη).
Περισσότερο από το 38% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε στην αμερικανική ήπειρο, η οποία παραμένει η πλέον πληγείσα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Όμως στην περιοχή αυτή το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε κατά 22%.
Στη νοτιοανατολική Ασία, όπου εντοπίζεται το 35% των νέων κρουσμάτων, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 νεκρών, με 9.000 νέους θανάτους να καταγράφονται την προηγούμενη εβδομάδα.
Στις περιοχές της ανατολικής Μεσογείου και του δυτικού Ειρηνικού παρατηρείται τις τρεις τελευταίες εβδομάδες μικρή άνοδος στον αριθμό των κρουσμάτων όπως και των θανάτων.
Αντίθετα, στην Αφρική η εξάπλωση της επιδημίας εξακολουθεί να επιβραδύνεται, με το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να μειώνεται κατά 12% και κατά 16% των θανάτων

Η Johnson & Johnson ξεκινά την τελευταία φάση της κλινικής δοκιμής ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κεντρική δοκιμή φάσης 3 σε παγκόσμιο επίπεδο για το υποψήφιο εμβόλιο  JNJ-78436735 κατά της νόσου COVID-19 το οποίο αναπτύσσεται από τη θυγατρική της, Janssen Pharmaceutical.
Η J&J ανακοίνωσε ότι ξεκινά τις δοκιμές καθώς η μελέτη των Φάσεων 1 και 2 έδειξε ότι το προφίλ ασφάλειας και η ανοσογονικότητα υποστηρίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη.
Η μελέτη της Φάσης 3 θα αξιολογήσει την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου σε ένα δείγμα έως 60.000 ενήλικων ατόμων, με επαρκή αντιπροσώπευση ατόμων άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.   
«Με το υποψήφιο εμβόλιο στις δοκιμές τρίτης φάσης βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά για να βρούμε μια λύση για τη νόσο COVID-19», δήλωσε ο Mathai Mammen, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Janssen. «Χρησιμοποιήσαμε μια άκρως επιστημονική προσέγγιση βασισμένη σε συγκεκριμένα στοιχεία για να επιλέξουμε το συγκεκριμένο εμβόλιο», πρόσθεσε.
 

Μετά το Sputnik-V η Ρωσία θα εγκρίνει και δεύτερο εμβόλιο κατά της Covid-19 έως τις 15 Οκτωβρίου, το Epivakkorona

Η Ρωσία αναμένει την έγκριση του δεύτερου εν δυνάμει εμβολίου κατά της Covid-19 έως τις 15 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor).
«Το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξεκίνησε την διαδικασία έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona…
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του εμβολίου Epivakkorona αναμένεται στις 215 Οκτωβρίου του 2020» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το εμβόλιο αυτό έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Vector της Σιβηρίας το οποίο ολοκλήρωσε τις πρώτες φάσεις των κλινικών δοκιμών την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Ρωσία έχει εγκρίνει το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας τον Αύγουστο.
Η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου αυτού που έχει την ονομασία Sputnik-V, στην οποία συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Μετά την έγκριση του εμβολίου θα πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών καθώς και άτομα που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.
Το Ινστιτούτο Vector στις 24 Ιουλίου έλαβε την άδεια από το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές με τη συμμετοχή εθελοντών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης