Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενόχληση Τσίπρα για τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς της Τζάκρη κατά του πρωθυπουργού

Ενόχληση Τσίπρα για τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς της Τζάκρη κατά του πρωθυπουργού
Ο ΣΥΡΙΖΑ επέπληξε την Τζάκρη για τους πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού
Την ενόχληση του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις της βουλευτή Πέλλας του κόμματός Θεοδώρας Τζάκρη ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «άπατρις», εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο χειρίστηκε την πρόσφατη ελληνοτουρκική κρίση.
Με εντολή του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με την κ. Τζάκρη η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη και της έκανε συστάσεις να αποφεύγει στο μέλλον τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας μας.
Η βουλευτής ακολούθως σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για διαστρέβλωση των όσων είπε με αποτέλεσμα να δοθεί η εντύπωση «ότι υιοθετώ χαρακτηρισμούς που οι πατριδοκάπηλοι και οι δήθεν εθνικόφρονες της Δεξιάς συνηθίζουν να χρησιμοποιούν εναντίον της Προοδευτικής Παράταξης.
Καλώ όσους έσπευσαν να με κατηγορήσουν να ακούσουν το ηχητικό.
Έτσι θα κατανοήσουν πως όσα ειπώθηκαν δεν αποτελούν παρά ειρωνικό και εμφατικό λόγο, προκειμένου να αναδειχθούν οι αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Η επίμαχη δήλωση της κ. Τζάκρη στο ραδιοσταθμό Alpha 98,9 είχε ως εξής:
«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ποια είναι η δικιά του απάτριδα και διεθνιστική αντιμετώπιση των βασικών μας εθνικών ζητημάτων.
Είδατε την κωλοτούμπα τη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) την βορειομακεδονική.
Όσον αφορά την Τουρκία, υπάρχει αντίληψη ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η θάλασσα ανήκει στα ψάρια, το βλέπουμε αυτό, εφόσον θα καθίσουμε να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης να συζητήσουμε ακόμα και για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο, ο οποίος υπαναχώρησε από την εθνική γραμμή 40 ετών, που χάραξε πρώτος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Τα όσα είπε πάντως είχαν προκαλέσει νωρίτερα αντιδράσεις αρκετών στελεχών εντός του κόμματός της.
Ο Νίκος Φίλης για παράδειγμα τόνισε ότι η λέξη «άπατρις» είναι εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς και απομεινάρι μιας άλλης εποχής και πως στην ηθική παράδοση της αριστεράς δεν περιλαμβάνεται να κατηγορείται κάποιος ή κάποια με αυτή τη λέξη.
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι άπατρις.
Έχει τη δική του αντίληψη για την εξωτερική πολιτική. Πολύ περισσότερο βέβαια, δεν είναι διεθνιστής.
Αλλά ακόμα περισσότερο, δεν αποτελεί μομφή να είναι κανείς διεθνιστής!
Έπαινος είναι!», επισημαίνει ο κ. Φίλης.
Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στο Twitter ότι «χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς εκτελέστηκαν ή έμειναν για χρόνια σε φυλακές και εξορίες, καταδικασμένοι από το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, ως "απάτριδες’" και "διεθνιστές".
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τον Μητσοτάκη για πολλά και δικαίως.
Δεν είναι όμως άπατρις, ούτε διεθνιστής!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης