Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Επί ποδός» η Interamerican για τους πελάτες της που επλήγησαν από τον «Ιανό» και τη «Θάλεια»

tags :
«Επί ποδός» η Interamerican για τους πελάτες της που επλήγησαν από τον «Ιανό» και τη «Θάλεια»
«Επί ποδός» η Interamerican για τους πελάτες της που επλήγησαν από τον «Ιανό» και τη «Θάλεια»
Στις ιδιαιτερότητες της κρίσης που έχει προκαλέσει η COVID-19 με την εξελισσόμενη νέα έξαρση, ήλθαν να προστεθούν τα δραματικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών σε τοπικές κοινωνίες, που επλήγησαν πρόσφατα από τα καταστροφικά, ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, όπου σημειώθηκαν πρωτοφανούς έκτασης καταστροφές, η κινητοποίηση της INTERAMERICAN Βοήθειας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ακόμη και σε επίπεδο πρόληψης με βάση το μετεωρολογικό δελτίο. Διατέθηκαν επιτόπου 9 οχήματα (πλατφόρμες της οδικής βοήθειας) για την υποστήριξη ασφαλισμένων της εταιρείας - και όχι μόνο. Μέχρι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου έχουν αντιμετωπιστεί περί τα 250 περιστατικά, ενώ οι άνθρωποι και τα οχήματα της εταιρείας συνεχίζουν να επιχειρούν για άλλα 80 περίπου, που βρίσκονται σε αναμονή. Πρόκειται, στην κυριολεξία, για μάχη με τη λάσπη και τα βαριά φερτά υλικά από τις πλημμύρες.
Οι αναγγελίες ζημιών στην INTERAMERICAN από τη Θεσσαλία για τον κλάδο Αυτοκινήτου έχουν ξεπεράσει τις 200, ενώ στον κλάδο Περιουσίας ανέρχονται σε 150, με το χαρακτηριστικό ότι 12 ζημιές αφορούν σε φωτοβολταϊκά πάρκα υψηλής ασφαλισμένης αξίας. Ενδεικτικό της άμεσης διαχείρισης των ζημιών είναι το γεγονός της πρώτης πληρωμής σε αναγγελία μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες αποζημιώθηκαν και τα πρώτα καταστήματα που ανήγγειλαν ζημιές. Περίπου 50 ζημιές προέρχονται από άλλες πληγείσες περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, κυρίως από την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο.
 Η εικόνα των καταστροφικών συνεπειών της αυγουστιάτικης «Θάλειας» στην Εύβοια, εξάλλου, είναι σαφώς ηπιότερη για την εταιρεία, που επέδειξε και εκεί ταχύτατα αντανακλαστικά. Οι ζημιές που έχουν αναγγελθεί στον κλάδο Περιουσίας της INTERAMERICAN έφθασαν τις 49, ενώ στον κλάδο Αυτοκινήτου ήταν 116. Οι πληγέντες έχουν αποζημιωθεί, ήδη, σε σημαντικό ποσοστό, με συνοπτικές διαδικασίες εκτίμησης και πληρωμής και το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των ζημιών στην Εύβοια ανέρχεται για την εταιρεία στις 550.000 ευρώ. Εκεί, η INTERAMERICAN Βοήθειας επενέβη με υπηρεσίες υποστήριξης σε 364 περιπτώσεις.

Antonisvasilopoulios1@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης