Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καναδάς: Πρόθυμη η κυβέρνηση να δεχθεί 50 ευάλωτους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Καναδάς: Πρόθυμη η κυβέρνηση να δεχθεί 50 ευάλωτους πρόσφυγες από την Ελλάδα
Διατεθειμένος να δεχθεί 50 ευάλωτους πρόσφυγες από την Ελλάδα είναι ο Καναδάς
Η πρόθεση να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα στον Καναδά 50 ευάλωτοι πρόσφυγες με τις οικογένειές τους, υπογραμμίστηκε κατά τη σημερινή (23/9) συνάντηση του Έλληνα αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, Mark Allen.
Ο κ. Allen παρέδωσε στον κ. Κουμουτσάκο επιστολή της κυβέρνησης του Καναδά, με την οποία εκφράζει την πρόθεσή της να μετακινηθούν 50 ευάλωτα άτομα που έχουν φτάσει ως πρόσφυγες στην Ελλάδα: θύματα βασανισμών, ενδοοικογενειακής βίας, έμφυλης βίας και σεξουαλικής κακοποίησης, μαζί με τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειάς τους.
Επίσης, συμφωνήθηκε ο καθορισμός σημείων επαφής για την ταχεία υλοποίηση της μετακίνησης.
Παράλληλα, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δρομολογείται η μετεγκατάσταση αναγνωρισμένων προσφύγων σε κράτη - μέλη της Ε.Ε. που προσφέρθηκαν να τους υποδεχτούν, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για τον σκοπό αυτό, για διάστημα μερικών εβδομάδων, θα χρησιμοποιηθούν ξενοδοχειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Το υπουργείο υπενθυμίζει, πάντως, ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε ξενοδοχεία θα ολοκληρωθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, εντός του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης