Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Τσίπρα για τον «πολιτικό απατεώνα» Μητσοτάκη

Ο Τσακαλώτος «αδειάζει» τον Τσίπρα για τον «πολιτικό απατεώνα» Μητσοτάκη
Στα μαχαίρια Τσίπρας και Τσακαλώτος
Αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «πολιτικός απατεώνας» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κρατά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες.
Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.
Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης. Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική», αναφέρει στην εβδομαδιαία του στήλη στο TVXS.gr το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ομάδας των 53.
Οι σχέσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, γεγονός που αποτυπώθηκε στην υποβάθμιση του πρώην υπουργού Οικονομικών στον πρόσφατο εσωκομματικό ανασχηματισμό, στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γυρίσει σελίδα.
Η καθαίρεση Τσακαλώτου από τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα στην Ομάδα των 53, με τον Αλέξη Τσίπρα να αναβαθμίσει τον πυρήνα των «προεδρικών».
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ανέλαβε Συντονιστής οικονομικών υποθέσεων - παραγωγής και Εμπορίου. 
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης