Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan σε Macron: Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις και δεν παραβιάζει δικαιώματα άλλων χωρών - Στηρίζουμε το διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων

Erdogan σε Macron: Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις και δεν παραβιάζει δικαιώματα άλλων χωρών - Στηρίζουμε το διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, T. Erdogan και ο ομόλογός του της Γαλλίας E. Macron συνομίλησαν τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης 22/9
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, T. Erdogan και ο ομόλογός του της Γαλλίας E. Macron συνομίλησαν τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, συζήτησαν για τις αιτίες της έντασης που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ ο Erdogan ζήτησε το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.
Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος τις ταραγμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του πως η χώρα του δεν έχει βλέψεις και δεν παραβιάζει δικαιώματα άλλων χωρών και υπογράμμισε το βάρος που ρίχνει η Τουρκία στον διάλογο και τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.
Σύμφωνα με το ΕΗΑ News, ο Erdogan τόνισε στον Macron ότι το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται στην άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων.
Παράλληλα, ο Erdogan εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα η Γαλλία να υποστηρίζει μαξιμαλιστικές, όπως τις χαρακτήρισε, ελληνικές θέσεις, που αυξάνουν τις εντάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης