Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Ραγκούση σε ΝΔ: Στο μυαλό σας έχετε μόνο το πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς

Πυρά Ραγκούση σε ΝΔ: Στο μυαλό σας έχετε μόνο το πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς
Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γ. Ραγκούση στην τροπολογία Βρούτση για την τηλεργασία
«Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς φέρνετε τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο», δήλωσε στην παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στην τροπολογία Βρούτση για την τηλεργασία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ψηφίζει παρών.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. διατύπωσε σαφώς πως η συνεχιζόμενη και κατ’ ευφημισμό καλή λειτουργία της κυβέρνησης δεν είναι ανεκτή, ιδιαίτερα στα εργασιακά, πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει δει την πανδημία σαν ευκαιρία να επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα.
Τόνισε πως δε μπορεί κανείς να ανέχεται τέτοιου τύπου αιφνιδιαστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες ιδίως στα εργασιακά και χαρακτήρισε σκόπιμα αποσπασματικό τον τρόπο νομοθέτησης έτσι ώστε να αλλάξει άρδην ο εργασιακός χάρτης της χώρας και να βάλει εναντίον πολύ σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων.
Παράλληλα, εντόπισε την πολιτική αντίφαση στο εξής σημείο: ενώ η εξ αποστάσεως εργασία είναι μέτρο που πρέπει να λάβουμε αλλά είναι δυνατόν να μην το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με έναν συνολικό τρόπο και να τα φέρνει ως τροπολογία και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια;
Ο κ. Ραγκούσης συνεχίζοντας την παρέμβαση του διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει δώσει κατ’ επανάληψη στη δημοσιότητα όσα θα μπορούσαν να είναι οι βασικές αρχές ενός συνολικού νομοθετικού πλαισίου σε ένα πεδίο όπως η τηλεργασία.
Εκείνο ωστόσο που δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί είναι να μη λαμβάνεται υπ’ όψιν μέτρα προστασίας των εργαζομένων (σε σχέση με τον τρόπο,  π.χ. με κάμερα ή χωρίς), αν θα υπάρξει εφαρμογή του θεσπισμένου επιδόματος τηλεργασίας, αν θα υπάρξει τήρηση ή όχι του ωραρίου.
«Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς φέρνεις τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης