Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bolsonaro: Τα ΜΜΕ πολιτικοποίησαν την πανδημία – Βελτιωμένη η περιβαλλοντική νομοθεσία στη Βραζιλία

Bolsonaro: Τα ΜΜΕ πολιτικοποίησαν την πανδημία – Βελτιωμένη η περιβαλλοντική νομοθεσία στη Βραζιλία
Ο Jair Bolsonaro κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι πολιτικοποίησαν την πανδημία
Επιθέσεις προς όλα τα μέτωπα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, στη "θεωρητικά" εορταστική 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία που άνοιξε τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο ακροδεξιός ηγέτης, ο οποίος έχει επανειλημμένα υποτιμήσει τη σοβαρότητα του ιού, εξέφρασε την θλίψη του για τους περισσότερους από 137.200 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία.
Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου βιώνει το χειρότερο ξέσπασμα πυρκαγιών τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ στον υγρότοπο Παντανάλ, ο μεγαλύτερος στον κόσμο, έχουν σημειωθεί οι περισσότερες πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ.
Υπέρμαχοι της προστασίας του περιβάλλοντος κατηγορούν τον Jair Bolsonaro για ενθάρρυνση παράνομων κτηνοτρόφων και κερδοσκόπων γης που βάζουν φωτιά σε εκτάσεις γης για να αυξήσουν την αξία αυτής για γεωργική εκμετάλλευση.
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος αντέκρουσε τις κατηγορίες και τόνισε ότι η βραζιλιάνικη γεωργία τροφοδοτεί ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στον πλανήτη και ότι η χώρα του διαθέτει την καλύτερη περιβαλλοντική νομοθεσία.
"Και όμως, εμείς είμαστε τα θύματα μιας από τις πιο βάναυσες εκστρατείες παραπληροφόρησης αναφορικά με τον Αμαζόνιο και το Παντανάλ", είπε, χωρίς να διευκρινίσει ποιες πληροφορίες είναι ψευδείς.
Ο ακροδεξιός πρόεδρος σημείωσε ότι είναι δύσκολο για την Μπραζίλια να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές του Αμαζονίου και την παράνομη υλοτομία σε μια έκταση μεγαλύτερη από τη Δυτική Ευρώπη, αλλά προσπαθεί να το πράξει με τη βοήθεια του στρατού.
Η κυβέρνησή του υποστηρίζει ότι η κριτική που ασκείται εις βάρος της για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της, αποτελεί απλώς ένα πρόσχημα για προστατευτισμό στην Ευρώπη, όπου οι αγρότες θεωρούν τη Βραζιλία ανταγωνίστρια και οι επιχειρήσεις απειλούν να μποϊκοτάρουν βραζιλιάνικα προϊόντα.
Πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του εξακολουθεί να δεσμεύεται να συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Mercosur (Κοινή Αγορά του Νότου).
Συνέχισε κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης ότι "πολιτικοποίησαν" την πανδημία και προκάλεσαν πανικό στους Βραζιλιάνους λέγοντάς τους να μείνουν στο σπίτι, οδηγώντας σε "κοινωνικό χάος", ενώ η κυβέρνησή του "με τόλμη" έλαβε επείγοντα οικονομικά μέτρα για να αποφύγει μια βαθύτερη κρίση.
Περιβαλλοντικοί ακτιβιστές διαδήλωσαν εναντίον του Jair Bolsonaro έξω από την έδρα του ΟΗΕ χθες Δευτέρα, κρατώντας πανό που έγραφαν "Η Βραζιλία στις φλόγες" και "Κανένα δάσος, κανένα μέλλον" για να επιστήσουν την προσοχή στην καταστροφή του τροπικού δάσους που επιστήμονες θεωρούν ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.
Τέλος, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι ανοιχτή στην υιοθέτηση τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών πέμπτης γενιάς (5G) "από οποιουσδήποτε εταίρους που σέβονται την κυριαρχία μας και λατρεύουν την ελευθερία και την προστασία των δεδομένων".
Η τοποθέτηση αυτή φαίνεται να αποκλείει την Huawei, καθώς η Μπραζίλια συζητά αν θα ακολουθήσει τη συμβουλή της αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Donald Trump να αποφύγει την αγορά εξοπλισμού 5G από την κινεζική εταιρεία λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης