Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λάθος» οι κυρώσεις της ΕΕ στην Avrasya Shipping

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λάθος» οι κυρώσεις της ΕΕ στην Avrasya Shipping
«Λάθος» οι κυρώσεις στην Avrasya Shipping, προειδοποιεί η Άγκυρα
«Λάθος» χαρακτηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση να συμπεριληφθεί η τουρκική ναυτική εταιρεία Avrasya Shipping στη λίστα για τις υπό επιβολή κυρώσεις της ΕΕ.
«Κατά την άποψή μας δεν έχει καμιά αξία μια ναυτιλιακή εταιρεία να περιλαμβάνεται στον κατάλογο των κυρώσεων για συμμετοχή στα της Λιβύης από το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ», σημειώνει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, υποστηρίζοντας ότι «η επιχείρηση Ειρήνη επιβραβεύει τον πειρατή Haftar και τιμωρεί την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης.
Ενώ η βοήθεια που παρέχεται από τη χώρα μας στην νόμιμη κυβέρνηση περιγράφεται ως παραβίαση του εμπάργκο, το να μη λαμβάνονται υπόψη οι χώρες και οι εταιρείες που στέλνουν όπλα στον Haftar, «ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη μέσω ξηράς και αέρα, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί σαφή ένδειξη της προκατάληψης της ΕΕ», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «με αυτή της τη στάση φαίνεται ότι η ΕΕ αντί να διατηρήσει μια στάση υπέρ της διεθνούς νομιμότητας, με την επιχείρηση Ειρήνη επιμένει να διατηρεί τα δύο μέτρα και δύο σταθμά επιβραβεύοντας τον επιτιθέμενο».
Η ανακοίνωση καταλήγει με παραινέσεις προς την ΕΕ για τη στάση που πρέπει να τηρήσει αν θέλει ηρεμία στην ανατολική Μεσόγειο.
«Είναι εξαιρετικά ατυχές μια τέτοια λανθασμένη απόφαση να λαμβάνεται σε μια εποχή κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για την μείωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.
Εάν θέλετε ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ, πρέπει να εγκαταλείψετε αυτή τη μονόπλευρη στάση, πρέπει να κινηθείτε σε συνεργασία και διαβουλεύσεις με την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης