Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιρλανδίας: Η Βρετανία δυσκολεύει την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ

ΥΠΕΞ Ιρλανδίας: Η Βρετανία δυσκολεύει την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ
Ο Johnson και η βρετανική κυβέρνηση ζητούν μια συμφωνία. Ακόμα κι αν συμπεριφέρονται με έναν περίεργο τρόπο, δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών
"Η Βρετανία καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη μιας βασικής, εμπορικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προώθηση της νομοθεσίας της που υπονομεύει ουσιαστικά τη διεθνή συνθήκη Brexit".
Σε αυτές τις δηλώσεις προέβη την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν οι υπουργοί της ΕΕ με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Michel Barnier για την πρόοδο των συνομιλιών, ο Coveney είπε ότι πολλοί υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ  θεωρούν ότι η Βρετανία δεν επιθυμεί συμφωνία με την ΕΕ.
«Υπάρχει μια εντεινόμενη αίσθηση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ενδέχεται να μην θέλει μια συμφωνία αλλά πως πρόκειται για ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, καθώς οι διαπραγματεύσεις αποτυγχάνουν», δήλωσε ο ίδιος.
«Όμως, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός Johnson και η βρετανική κυβέρνηση ζητούν μια συμφωνία. Ακόμα κι αν συμπεριφέρονται με έναν περίεργο τρόπο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας.
Σημειώνεται πάντως ότι, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Johnson πιέζει με ένα νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να περάσει από το κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα.
Η συγκεκριμένη νομοθεσία θα παραβιάζει όμως τις συμφωνίες που έχει συνάψει η Βρετανία για το διαζύγιο με την ΕΕ, δυναμιτίζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο μερών (ΕΕ - Βρετανία).
«Αναμφίβολα, η τακτική της βρετανικής κυβέρνησης έχει καταστήσει ακόμη πιο δύσκολη μια ήδη πολύπλοκη διαπραγμάτευση. Φυσικά, εάν περάσει η νομοθεσία, θα υπάρξει νομική απάντηση από την ΕΕ», υπογράμμισε ο Coveney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης