Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωκοινοβούλιο: Δημιουργεί το δικό του κέντρο για την ανίχνευση κορωνοϊού στους ευρωβουλευτές

Ευρωκοινοβούλιο: Δημιουργεί το δικό του κέντρο για την ανίχνευση κορωνοϊού στους ευρωβουλευτές
Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Κοινοβουλίου έδωσε το πράσινο φως για την έγκαιρη ανίχνευση του ιού στους ευρωβουλευτές, αναπτύσσοντας ειδική κλινική
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δημιουργήσει ειδική εγκατάσταση για την διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού, ειδικά για τους ευρωβουλευτές και το προσωπικό του, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι διαθέσιμα εντός μίας ημέρας.
Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Κοινοβουλίου έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την έγκαιρη ανίχνευση του ιού, υπερψηφίζοντας μάλιστα το σχέδιο (22/09/2020).
Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, David Sassoli είχε ζητήσει νωρίτερα να ανακατευθυνθεί το διαθέσιμο ποσό των 990.000 ευρώ - (αρχικά είχε προβλεφθεί για αποστολές προσωπικού και ταξίδια των ευρωβουλευτών) - και να επενδυθεί στη χρηματοδότηση των μοριακών τεστ (PCR) για το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου 2020.
"Τα τεστ είναι ζωτικής σημασίας για την έγκαιρη ανίχνευση και για τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξάπλωσης του ιού", ανέφεραν πηγές του Ευρ. Κοινοβουλίου στο Politico.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης