Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Θα περιορίσει τους χρήστες εάν οι εκλογές στις ΗΠΑ προκαλέσουν χάος

Facebook: Θα περιορίσει τους χρήστες εάν οι εκλογές στις ΗΠΑ προκαλέσουν χάος
Πονοκέφαλος στην Facebook για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ - Φόβοι για κοινωνικές ταραχές - 70 σενάρια εξετάζει η εταιρεία κολοσσός
Ο κολοσσός της Facebook δήλωσε ότι θα λάβει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για «περιορισμό του περιεχομένου» στην πλατφόρμα του, εάν οι προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 οδηγήσουν σε χάος ή προκληθούν βίαιες αναταραχές στις πολιτείες.
Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Nick Clegg, επικεφαλής των παγκόσμιων υποθέσεων της εταιρείας, δήλωσε ότι είχε ήδη εκπονήσει σχέδια για το πώς θα χειριστεί μια σειρά αντιδράσεων από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της έντονης αναταραχής των πολιτών ή και την διαχείριση θεμάτων που ενδέχεται να προκύψουν από την καταμέτρηση των ψήφων (δια της μεθόδου της επιστολικής ψηφοφορίας).
Τα εν λόγω θέματα θα διαδραματίσουν κομβικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές λόγω των συνθηκών που διαμορφώνει η πανδημία του κορωνοϊού.
«Υπάρχουν κάποιες έκτακτες λύσεις εάν υπάρξει ένα εξαιρετικά χαοτικό και, ακόμη και βίαιο σύνολο αντιδράσεων, πρόσθεσε ο Clegg, αν και δεν επεκτάθηκε περαιτέρω για τα μέτρα που εξετάζονται από την πλευρά της εταιρείας.
Οι προτεινόμενες δράσεις, έρχονται την ώρα που τα social media δέχονται έντονες πιέσεις για τον περιορισμό της παραπληροφόρησης σχετικά με τις εκλογές και την υποκίνηση βίας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Τα μέτρα εξετάζονται επίσης την ώρα που εντείνεται ο προβληματισμός ότι ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, θα μπορούσε να ζητήσει βίαιες διαμαρτυρίες από ένα αρνητικό αποτέλεσμα για τον ίδιο, προκαλώντας δυνητικά μια συνταγματική κρίση.
Το Facebook αρνήθηκε να αναλύσει λεπτομερώς τα σχέδιά του για έλεγχο περιεχομένου που σχετίζεται με τις εκλογές Νοεμβρίου (2020).
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις δράσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια προηγούμενων περιόδων αναταραχής στη Σρι Λάνκα και τη Μιανμάρ προκύπτουν αυτές οι προβλέψεις που δρουν φυσικά και κατά της ρητορικής μίσους.
Το Facebook προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα είναι εξαιρετικά πολωτικές και παραμένει στο προσκήνιο αφού δεν κατάφερε να περιορίσει τις απόπειρες της Ρωσίας να χειραγωγήσει την ψηφοφορία στις ΗΠΑ το 2016.
Υπάρχουν φόβοι ότι ο Trump θα μπορούσε να προσπαθήσει να παρέμβει στη διαδικασία αυτή τη φορά, δεδομένου ότι έχει ήδη αρνηθεί να δεσμευτεί πως θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα, καθώς αμφισβητεί ανοιχτά την διαδικασία της επιστολικής ψηφοφορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Facebook διερευνά πώς θα χειριστεί περίπου 70 διαφορετικά πιθανά σενάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης