Πέτσας: Πιέζεται το ΕΣΥ στην Αττική – Εξετάζουμε τοπικά lockdown, δεν είμαστε ακόμα εκεί

Πέτσας: Πιέζεται το ΕΣΥ στην Αττική – Εξετάζουμε τοπικά lockdown, δεν είμαστε ακόμα εκεί
Τα μισά από τα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική, εκ των οποίων τα μισά είναι στο κέντρο και αφορούν πρόσφυγες και μετανάστες είπε ο κ.Πέτσας
Την ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού.
Οι ειδικοί σκέφτονται πολλά εναλλακτικά μέτρα που μας προτείνουν.
Από την αρχή δεν έχουμε αποκλείσει τοπικό lockdown για να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη της υγείας .
Τοπικά lockdown έχουν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα, έχουμε εμπειρία.
Αν χρειαστεί αυτό να γίνει, θα γίνει αλλά δεν είμαστε εκεί ακόμα.
Δεν είμαστε εκεί, μακάρι να μην φτάσουμε εκεί, είναι στο χέρι μας.
Για να μην φτάσουμε το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τηρήσουμε τα μέτρα» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Πέτσας.
«Τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ.
Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι «οι κυρώσεις θα υιοθετηθούν από το ευρωπαϊκό συμβούλιο».
«Το θέμα είναι το πότε θα εφαρμοστούν.
Είναι ένα πολύ κομβικό ευρωπαϊκό συμβούλιο.
Πρέπει να σταλεί μήνυμα πυγμής και όχι αδυναμίας.
Ή θα υπάρξει έμπρακτη αποκλιμάκωση ή θα υπάρξουν κυρώσεις» ανέφερε ο κ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία αναδιπλώθηκε όταν είδε ότι η ΕΕ ήταν αποφασιστική».
«Όταν η Ευρώπη έχει αξιόπιστη απειλή και μπορεί να την βάλει στο τραπέζι έχει αποτελέσματα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς για τις διερευνητικές επαφές είπε ότι «το βασικό ζητούμενο είναι αν θα συναινέσει η Τουρκία για διερευνητικές επαφές».
«Το θέμα είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.
Δεν υπάρχει περιθώριο για να μπουν άλλα ζητήματα» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει να δει «τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης Erdogan – Merkel – Michel» για το εάν θα προκύψει κάτι πριν από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο.
«Ήμασταν κοντά να ανακοινωθούν οι διερευνητικές επαφές και τις προηγούμενες ημέρες αλλά πρέπει να είναι έτοιμες και οι δύο πλευρές.
Εμείς ήμασταν έτοιμοι και είχαμε ανακοινώσει την δίκη μας αντιπροσωπεία.
Κρίνουμε ότι «ναι» υπάρχει έμπρακτη αποκλιμάκωση και το αποτέλεσμα του ευρωπαϊκού συμβουλίου πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτό θα συνεχιστεί» κατέληξε ο κ. Πέτσας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS