Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: H αναδιοργάνωση δεν επηρεάζει τις εκτιμώμενες εισπράξεις από το χαρτοφυλάκιο Artemis

tags :
Attica Bank: H αναδιοργάνωση δεν επηρεάζει τις εκτιμώμενες εισπράξεις από το χαρτοφυλάκιο Artemis
Η οριστική αποτύπωση της αναδιοργάνωσης των ομολόγων του Artemis δεν επηρεάζει τις εκτιμώμενες εισπράξεις
Η αναδιοργάνωση των ομολόγων του Artemis δεν επηρεάζει τις εκτιμώμενες εισπράξεις και θα απεικονιστεί στις ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2020, αναφέρει η Attica Bank.
Ειδικότερα, σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Attica Bank προς το ΧΑ 16/9/2020, η Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:
Με την νέα δομή, η Τράπεζα προέβη σε τακτοποίηση της συναλλαγής Artemis ώστε αυτή να ακολουθεί το από 1.1.2020 νέο εποπτικό πλαίσιο που διέπει τις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων / ανοιγμάτων (εφεξής «ΜΕΑ»). Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε ένα Mezzanine note ονομαστικής αξίας € 38 εκατ.
Περαιτέρω, η αναδιοργάνωση ρυθμίζει τις ροές των μερών / ομολογιούχων της συναλλαγής Artemis, καθώς και τις αμοιβές του Servicer, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη ισορροπία στην κατανομή των μελλοντικών ταμειοροών από την διαχείριση του χαρτοφυλακίου ΜΕΑ, με εμπροσθοβαρή για την Τράπεζα εισπραξιμότητα, δίχως η αναδιοργάνωση να επηρεάζει το εκτιμώμενο συνολικό ποσό εισπράξεων από το χαρτοφυλάκιο Artemis.
Ως εκ τούτου, οι ανωτέρω αλλαγές προσδίδουν βελτιωμένες αποτιμήσεις στα ομόλογα, οι οποίες θα ποσοτικοποιηθούν κατά την διάρκεια ζωής της τιτλοποίησης. 
Η οριστική αποτύπωση της αναδιοργάνωσης των ομολόγων του Artemis, θα απεικονιστεί στις ενδιάμεσες συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις της 30ης Σεπτεμβρίου 2020, καταλήγει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης