Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως από κορωνοϊό στις ΗΠΑ - Στους 200.000 οι νεκροί

tags :
Ένας στους πέντε θανάτους παγκοσμίως από κορωνοϊό στις ΗΠΑ - Στους 200.000 οι νεκροί
Ανησυχία Fauci για τις νέες μολύνσεις ενόψει φθινοπώρου και χειμώνα
Στους 200.000 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, στις οποίες αναλογεί το ένα πέμπτο των θανάτων που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κατά μέσο όρο πεθαίνουν 800 άνθρωποι την ημέρα, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από τους 2.800 θανάτους που αναφέρονταν στα μέσα Απριλίου.
Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά προσεγγίζουν τα 6,9 εκατομμύρια.
Χθες Δευτέρα 21/9 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει όσον αφορά την επιδημία στις  ΗΠΑ, αν και υπάρχουν προβλέψεις μοντέλων από αμερικανικά πανεπιστήμια που κάνουν λόγο ακόμα και για 600.000 έως τις αρχές Ιανουαρίου.
Από την πλευρά του ο Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci υποστήριξε ότι βλέπει κάποια αισιόδοξα στοιχεία σχετικά με την πορεία της επιδημίας.
«Υπάρχουν περιοχές της χώρας που τα έχουν πάει καλά και που τα πηγαίνουν καλά.
Αυτή τη στιγμή, αυτό που μου αρέσει είναι ότι κάποιοι αριθμοί μειώνονται.
Αλλά ακόμα είμαστε σε υψηλά επίπεδα» υποστήριξε ο Fauci, τη στιγμή που ποτέ από την έναρξη της πανδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων δεν έπεσε κάτω από 20.000 νέες μολύνσεις την ημέρα.
«Όταν επιχειρήσαμε να ανοίξουμε την οικονομία, κάποιες Πολιτείες δεν ακολούθησαν τις εντολές, κάποιοι πολίτες δεν άκουσαν αυτά που έλεγαν οι κυβερνήτες και οι δήμαρχοι.
Θυμηθείτε, φτάσαμε τα 70.000 κρούσματα και τώρα είμαστε στα 30.000 με 40.000 κρούσματα την ημέρα» υποστήριξε ο Fauci, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για νέα κρούσματα καθώς έρχονται το φθινόπωρο και ο χειμώνας.
«Είσαι σε μειονεκτική θέση, όταν έχεις 40.000 νέες μολύνσεις την ημέρα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης