Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βικτόρια – Έως τις 28/9 το lockdown στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βικτόρια – Έως τις 28/9 το lockdown στη Μελβούρνη
Οι υπόλοιπες Πολιτείες της Αυστραλίας αίρουν τους περιορισμούς καθώς είναι υπό έλεγχο η επιδημία
Αύξηση στον αριθμό των θυμάτων και των κρουσμάτων κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο η Πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία, η οποία αποτελεί και το επίκεντρο της επιδημίας.
Συγκεκριμένα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψαν τρεις θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 28 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμούς υψηλότερους από τους 2 θανάτους και τα 11 κρούσματα της προηγουμένης ημέρας.
Σημειώνεται ότι ο ημερήσιος μέσος όρος των μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Μελβούρνη, η οποία παραμένει σε lockdown έως τις 28/9 έχει πλέον μειωθεί σε κάτω από τα 33.
Τα μέτρα θα αρθούν εάν ο ημερήσιος μέσος όρος παραμείνει κάτω από τα 50 κρούσματα μέχρι τότε.
Στη Βικτόρια καταγράφεται σχεδόν το 90% των 854 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Αυστραλία και περίπου το 75% των περίπου 27.000 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 στη χώρα.
Άλλες πολιτείες της Αυστραλίας πάντως ανακοίνωσαν ότι χαλαρώνουν τους περιορισμούς και αίρουν εν μέρει απαγορεύσεις διέλευσης των συνόρων, καθώς τα κρούσματα εκμηδενίζονται.
Αξιωματούχοι στην πολιτεία Κουίνσλαντ ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν εν μέρει τα σύνορα με τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία καθώς εντείνεται η βεβαιότητα πως το δεύτερο κύμα έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.
Στη Νέα Νότια Ουαλία ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων παραμένει μονοψήφιος από την 11η Σεπτεμβρίου και το προηγούμενο 24ωρο αναφέρθηκαν μόνο δύο κρούσματα, και στις δύο περιπτώσεις ταξιδιώτες από το εξωτερικό ήδη σε καραντίνα.
Η Κουίνσλαντ δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης