Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το Μαξίμου αλλάζει την Επιτροπή Παιγνίων – «Τελειώνουν» τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ

Το Μαξίμου αλλάζει την Επιτροπή Παιγνίων – «Τελειώνουν» τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός από τον κ. Καραγρηγορίου, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αλλάξει αλλά και προσθέσει και άλλα στελέχη στην υποστελεχωμένη Επιτροπή Παιγνίων
Σε άλλο ένα άδειασμα του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα ετοιμάζεται να προβεί το Μέγαρο Μαξίμου καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει την θητεία του Προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων Βαγγέλη Καραγρηγορίου.
Ο κ. Καραγρηγορίου, ο οποίος ξαφνικά από την νεολαία ΠΑΣΟΚ, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποίησε το ρεύμα των μεταγραφών που έκαναν αρκετά στελέχη το 2015, όταν ήρθε σε εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, «έπαιξε τα ρέστα του» για να παραμείνει στην θέση αυτή.
Ακόμα και τον πολιτικό του πατέρα που τον ανέδειξε αξιοποίησε, τον Ανδρέα Μακρυπίδη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και σημαίνον στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών όπου υπήρξε και κορυφαίος συνδικαλιστής στους εφοριακούς.
Ο πρώην βουλευτής, έχοντας ισχυρές επαφές και κλίκες με υπηρεσιακούς αλλά και μία φιλική σχέση με τον κ. Σταικούρα ζήτησε να ανανεωθεί η θητεία του επί χρόνια συνεργάτη του και προς το παρόν πήρε το πράσινο φως από τον Υπουργό.
Ωστόσο, άλλη άποψη είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Επίσης, στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν φτάσει αρκετά μηνύματα σχετικά με όσα είχε κάνει και (δεν) είχε κάνει ο κ. Καραγρηγορίου με τους καζινάδες που χρωστούσαν απίστευτα ποσά σε ΕΦΚΑ και Εφορία.
Κοινή αντίληψη ήταν ότι η Επιτροπή έκανε τα στραβά μάτια σε αλλεπάλληλες παραβάσεις του νόμου από τους καζινάδες και δεν προχωρούσε σε αναστολή της άδειας λειτουργίας τους.
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε για τις κινήσεις, τα πεπραγμένα του κ. Καραγρηγορίου καθώς και τις ιδιαίτερες σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες τεράστιων οργανισμών, δεν θέλησε να το σκεφτεί παραπάνω.
Η απόφαση είχε παρθεί.
Άλλωστε, η Επιτροπή Παιγνίων το επόμενο διάστημα θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο που θα έχει οφέλη μέχρι και στα φορολογικά έσοδα.
Η διαδικασία αδειοδότησης των 14 στοιχηματικών εταιριών για διαδικτυακό στοίχημα και άλλων διαδικτυακών παιχνιδιών θα πρέπει να τρέξει σε σύντομο χρόνο και να έχει άμεσα αποτελέσματα.
Γι’ αυτό το λόγο, αλλά και για τον προφανή λόγο ότι τα καζίνο μπαίνουν σε μία νέα εποχή μετά την επένδυση του Ελληνικόυ, θα πρέπει να τοποθετηθεί άνθρωπος της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού Μεγάρου.
Εκτός από τον κ. Καραγρηγορίου, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να αλλάξει αλλά και προσθέσει και άλλα στελέχη στην υποστελεχωμένη Επιτροπή Παιγνίων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης