Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο επιχειρηματίας των deals Πάνος Γερμανός ξανά στο προσκήνιο - Πώληση της πολωνικής Play έναντι 2,2 δισ. ευρώ στο τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Iliad

Ο επιχειρηματίας των deals Πάνος Γερμανός ξανά στο προσκήνιο - Πώληση της πολωνικής Play έναντι 2,2 δισ. ευρώ στο τηλεπικοινωνιακό κολοσσό Iliad
Η Olympia Development συμφερόντων Πάνου Γερμανού  συμφώνησε να πωλήσει τη συμμετοχή της στην Play στην Iliad
Η γαλλική εταιρεία Iliad συμφώνησε να εξαγοράσει την πολωνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Play έναντι συνολικού τιμήματος 2,2 δισ. ευρώ, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη.
Η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου, Xavier Niel, πρόσφερε την τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Olympia Development, συμφερόντων του γνωστού έλληνα επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών τους 40%, όπως μετέδωσε το Bloomberg.
Βάση της συμφωνίας η Olympia Development θα λάβει 440 εκατ. ευρώ για το 20% που κατέχει στη Play.

Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.
«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.
Η συμφωνία, που γίνεται με μετρητά και χρέος, δείχνει τη φιλοδοξία της Niel να επιταχύνει τα σχέδια επέκτασής της μετά τις εξαγορές που έκανε στη από την Ιρλανδία και την Ιταλία.
Η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007 και κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει κυρίαρχος της αγοράς με μερίδιο 29% και 15 εκατομμύρια συνδρομητές. Το 2017 εισήχθη στο πολωνικό χρηματιστήριο
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης