Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δίχως τέλος η κατρακύλα της λίρας - Νέο ιστορικό χαμηλό στις 7,69 ανά δολάριο

Τουρκία: Δίχως τέλος η κατρακύλα της λίρας - Νέο ιστορικό χαμηλό στις 7,69 ανά δολάριο
Oι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν θα μεταβάλει την πολιτική της κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Σεπτεμβρίου
Δεν έχει τέλος η κατρακύλα της λίρας, με το τουρικό νόμισμα να υποχωρεί για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση, σε νέο ιστορικό χαμηλό, εν όψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2020.
Όπως τονίζει το Reuters, oι αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας δεν θα μεταβάλει την πολιτική της κατά τη συνεδρίασή της στις 24 Σεπτεμβρίου, υπό την πίεση του προέδρου Erdogan, αλλά θα συνεχίσει τη σύσφιξη της πολιτικής της από «την πίσω πόρτα».
Η ισοτιμία της διαμορφωνόταν στις 7,69 λίρες ανά δολάριο.
Οι ανησυχίες για τη μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων, οι αρνητικές αποδόσεις λόγω του υψηλού πληθωρισμού και οι εντάσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ανατολική Μεσόγειο έχουν οδηγήσει σε πτώση της αξίας της λίρας πάνω από 20%, που είναι μία από τις χειρότερες επιδόσεις νομισμάτων φέτος.
«Ο κύριος κίνδυνος… είναι ότι οι Αρχές θα συσφίξουν την πολιτική πολύ λίγο και πολύ αργά, προτιμώντας να συνεχίσουν τη στήριξη της ανάπτυξης, μία πολιτική που θα ενίσχυε τους κινδύνους γύρω από τη λίρα», δήλωσε στέλεχος της MUFG Bank.
Image
 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης