Δερμιτζάκης: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αθήνα με τον κορωνοϊό – Να φορούν όλοι μάσκες παντού

Δερμιτζάκης: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Αθήνα με τον κορωνοϊό – Να φορούν όλοι μάσκες παντού
Δεν θα έχουμε υψηλή συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα που μόλις ανακοινώθηκαν είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση στην Αθήνα σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι «τα πράγματα δεν είναι και τόσο σε έλεγχο».
«Νομίζω ότι στην Αθήνα τα πράγματα δεν είναι και τόσο σε έλεγχο.
Ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε ότι πιστεύει ότι είναι σε έλεγχο, εγώ δεν είμαι σίγουρος.
Είναι παρατήρηση φυσικά απ’ έξω δεν έχω τόσα πολλά στοιχεία όσα έχει ο κ. Χαρδαλιάς, αλλά η εικόνα και τα πρότυπα που βλέπω δεν μου δίνουν την εικόνα ότι το ελέγχουμε» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος πρότεινε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας οι πολίτες να φορούν μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους, καθώς υπάρχουν συνωστισμοί σε στοές, φανάρια και ουρές.
«Είναι ένα μέτρο εύκολο και οριζόντιο και νομίζω θα κάνει τη διαφορά» τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος παράλληλα πρότεινε δραστική αύξηση της τηλεργασίας όπου είναι εφικτό προκειμένου να φτάσει στο 80% ή και στο 100%.
«Το μίνιμουμ δεν φτάνει, πρέπει όλοι να κάνουμε το μάξιμουμ.
Δηλαδή μια επιχείρηση αν μπορεί να φτάσει σε 80% τηλεργασία να το φτάσει.
Πρέπει να είναι και νομικά καλυμμένη αλλά και οι εργαζόμενοι να είναι νομικά καλυμμένοι» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα.
«Νομίζω ότι δεν θα έχουμε υψηλή συμμόρφωση ώστε να δουλέψουν.
Δεν φταίνε από μόνα τους αλλά το πρόβλημα έγκειται στην ρεαλιστικότητα και τη πολυπλοκότητά τους, που κάνει δύσκολη την εφαρμογή τους.
Μπορεί να δουλέψουν αυτά τα μέτρα.
Αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι θα δουλέψουν.
Δεν έχουμε πολύ χρόνο να δοκιμάσουμε δυο – τρεις εβδομάδες και βλέπουμε», τόνισε ο κ. Δερμιτζάκης, υπσοτηρίζοντας ότι προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτρα πέραν του lockdown αλλά αν καθυστερήσει η λήψη τους, ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να δουλέψουν μέχρι τη μείωση των κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS