Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνδυνος για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Βρετανών που διαμένουν στην ΕΕ, λόγω Brexit

tags :
Κίνδυνος για τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Βρετανών που διαμένουν στην ΕΕ, λόγω Brexit
Μετά τις 31 Δεκεμβρίου, θα ήταν παράνομο για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να παρέχουν υπηρεσίες σε βρετανούς πελάτες στην ΕΕ χωρίς να υποβάλουν αίτηση για νέες τραπεζικές άδειες
Ορισμένες μεγάλες βρετανικές τράπεζες πρόκειται να σταματήσουν να εξυπηρετούν πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στην ΕΕ, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στους κανόνες μετά το Brexit, ανέφεραν σήμερα οι Times.
Οι Lloyds, Barclays και Coutts έχουν αρχίσει να προειδοποιούν πελάτες με έδρα την ΕΕ ότι θα σταματήσουν να τους εξυπηρετούν στο τέλος του έτους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Εάν οι πανευρωπαϊκοί τραπεζικοί κανόνες δεν ισχύουν πλέον για το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου, θα ήταν παράνομο για τις τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου να παρέχουν υπηρεσίες σε βρετανούς πελάτες στην ΕΕ χωρίς να υποβάλουν αίτηση για νέες τραπεζικές άδειες.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει συμφωνηθεί νέα ρύθμιση.
Ο Lloyds, ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους της χώρας, δήλωσε στους Sunday Times ότι 13.000 πελάτες που ζουν στην Ολλανδία, στη Σλοβακία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία θα δουν τους τρεχούμενους λογαριασμούς τους να μπλοκάρονται μέχρι το τέλος του έτους.
Η Barclays, εν τω μεταξύ, είπε: «Τα χρονικά διαστήματα για το κλείσιμο του λογαριασμού θα εξαρτηθούν από τον τύπο του προϊόντος που κατέχει ένας πελάτης, αλλά θα ενημερώνουμε πάντα τους πελάτες».
Το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε στην εφημερίδα: «Αναμένουμε από τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους δίκαια και να παρέχουν έγκαιρες πληροφορίες ώστε να τους επιτρέπουν να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις», παραδεχόμενος ότι «η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών είναι μια εμπορική απόφαση για εταιρείες που βασίζονται σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής νομοθεσίας και ρύθμισης συγκεκριμένων χωρών του ΕΟΧ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης